Siirry sisältöön
19.11.2018

Lumo-aluetapahtumat: Oulunsalon Entisajan joulumarkkinat, Martinniemen Pölökkypäiden poloku ja Sanginsuun Kyläkoulu loistaa!

Lumo Light Festival Oulun tapahtumat levittäytyvät jälleen Oulun keskustan ulkopuolelle kun Oulunsalossa järjestetään Entisajan joulumarkkinat, Martinniemessä valaistaan Pölökkypäiden poloku ja kylä ja Sanginsuussa Kyläkoulu loistaa!

Oulunsalon Entisajan Joulumarkkinat,

Joulu alkaa Oulunsalosta!

Kotiseutumuseon idyllisessä pihapiirissä ja kirkon ympäristössä järjestetään nyt seitsemättä kertaa Entisajan Joulumarkkinat.

Entisajan joulumarkkinat on tunnelmallinen ja perinteikäs tapahtuma Oulunsalon kotiseutumuseon pihapiirissä. Markkinoilla on myynnissä vain itse tehtyjä tuotteita, käsitöitä ja leivonnaisia. Markkinoilla voi myös tavata joulupukin vanhassa aitassa, paistaa tikkupullaa, nauttia räiskäleitä ja riisipuuroa. Lapset voivat ratsastaa poneilla ja rapsutella lampaita. Koko kaksipäiväisten markkinoiden ajan on tarjolla elävää musiikkia lukuisten kuorojen esittämänä sekä tiernapojat. Tapahtuman päättää Tulikukka-ryhmän tulishow sunnuntaina klo 15.30.
Toteutus: Oulunsalon kotiseutuseura ry useiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Oulunsalon Entisajan Joulumarkkinat
24.-25.11. lauantaina klo 10–16, sunnuntaina klo 11–16
Oulunsalon kotiseutumuseo, Jääsköntie 5, Oulunsalo
https://www.facebook.com/entisajanjoulumarkkinat

 

Pölökkypäiden kylä ja poloku

Jyrki Mäen tekemien Pölökkypäiden poloku on Kurtinhaudan rantametsässä, 300 metrin matkalla Maakisen Martinniemen rannasta Kopperorantaan, joka kalamajoineen on Pölökkypäiden kylä. Pölökkypäiden lisäksi reitiltä löytyy kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuulikelloja. Näin äänimaailmaan saadaan tuulen huminan, meren kohinan ja meren jäitten kilinän lisäksi oudompiakin sävyjä.  

Polun avajaisissa Pölökkypäiden tarinaa avataan ainakin sanataiteen ja musiikin keinoin. Kyläyhistys keittää kahvit ja lämmittää mehut laavulla. Polun varrella on myös Toivon ankkuri, jonne voi tuoda oman kynttilän kaukomaille menneiden ja tulleiden muistamiseksi. Tulikukka-ryhmän tulishow klo 16.

Vastarannan Siili - Pölökkypäitten laulu -musiikkivideo (sanat: Jyrki Mäki, sävel: Markus Lampela, video: Jukka Takalo) https://youtu.be/mpg3UfiYZQ0

Toteutus: Martinniemen kyläyhdistys, Maakinen Martinniemi, kulttuuritalo Valve sekä Aura OK.

Pölökkypäiden kylä ja poloku
la 24.11. klo 15, kylä ja poloku valaistu 24.–25.11.2018
Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolku, Luotsiasemantie 83, Martinniemi
https://www.facebook.com/events/466988780490649/

 

Kyläkoulu loistaa!
Sanginsuun pieni kyläkoulu valaistaan koulun 90-vuotis juhlavuoden kunniaksi Oulun Sanginsuussa. Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki kyläyhdistys järjestää valaistuksen syttyessä tapahtuman, jossa on tarjolla lämmintä riisipuuroa ja joululauluja. Tapahtuman aloittaa Tulikukan tulishow.

Kyläkoulu loistaa!
su 25.11.klo 16                           
Sanginsuun kyläkoulu, Sanginsuuntie 56
https://www.facebook.com/events/189580305276082/  

 

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501