Siirry sisältöön
07.11.2022

Galleria Oskari Jauhiaisen vuoden viimeisenä näyttelynä Aija Hannulan Being, Becoming

Aija Hannula BEING, BECOMING 16.11.–31.12.2022
Avajaiset ke 16.11. klo 17
Galleria Oskari Jauhiainen, Syke-talo Kirjastokuja 1, Kiiminki
Vapaa pääsy

Being, Becoming on Aija Hannulan ensimmäinen näyttely, jossa on esillä hänen tekstiiliteoksiaan. Näyttely käsittelee hiljaisia muutoksia; sellaisia, jotka ovat ulospäin huomaamattomia, mutta joiden sisällä jotain muuttuu perustavanlaatuisesti. Näyttelyn nimi viittaa ontologian, eli olemassaoloa tutkivan filosofian termeihin. Todellisuuden voidaan ajatella jakautuvan kahteen tasoon. Being (oleminen) on muuttumaton ideoiden ja muotojen taso, kun taas Becoming (tuleminen) on alati muuttuva, aistein havaittava fyysisten objektien taso.

Näyttelyn teokset ovat vähäeleisiä ja värimaailma on minimalistinen. Ne pyrkivät haastamaan katsojaa hidastamaan, katsomaan tarkemmin ja olemaan läsnä. Teoksillaan Hannula haluaa kannustaa antamaan havainnoinnille aikaa ja löytämään merkityksiä pienistä yksityiskohdista. Tavallinen ja huomaamaton voi sisältää idean jostain suuremmasta.

Teokset on valmistettu kutoen ja materiaalit ovat pääasiassa kierrätettyjä. Kutominen metodina kuvastaa Hannulalle läsnäoloa ja kaiken yhteyttä. Työskentely on ikään kuin meditatiivista toistoa, joka paljastaa teoksen. Pienistä osista, tutuista materiaaleista syntyy hitaasti luoden uusia ja kiehtovia kokonaisuuksia. Geometrinen muotokieli on Hannulalle luonteva, sopivan anonyymi tapa kuvata universaaleja ja kaikille tuttuja teemoja.

Hannula (s.1990) palaa muutosta käsitellessään juurilleen, sillä hän on kotoisin Oulun Jäälistä. Nykyisin Helsingissä asuva kuvataiteilija ja muotoilija pohtii työskentelyssään abstrakteja ja aineettomina aiheita. Hannulaa kiinnostaa ihmismielen monimutkaisuus ja sen rajat; miten havainnoimme ympäristöämme ja pyrimme luontaisesti selittämään sekä ymmärtämään kaikkeutta. Hannula on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2019 ja hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa sekä kansainvälisesti ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501