Siirry sisältöön
08.05.2018

Äitienpäivänä Valveella juhlitaan kirjailija Marjatta Kurenniemeä ja WSOY:n juhlateoksen julkaisua

Lumottu äitienpäivä Valveella!

Sunnuntaina 13.5. klo 14–17 kulttuuritalo Valveella juhlitaan yhdessä – lapsia, äitejä, isoäitejä sekä kirjailija Marjatta Kurenniemen syntymän 100-vuotisjuhlaa! Vieraana Finlandia-palkittu Sanna Mander. Lisäksi Valvesalissa soi uuden lastenkonsertin kantaesitys.

Lumotut sanat -festivaalin erityinen juhlapäivä on tänä keväänä äitienpäivä, jolloin juhlitaan monien sukupolvien rakastamaa kirjailijaa, mm. Onnelien ja Annelien äitiä Marjatta Kurenniemeä. Äitienpäivänä Valveella julkaistaan Kurenniemen saduista ja runoista koottu juhlakirja Toivoisin että asuisin kuussa (WSOY, toim. Ismo Loivamaa). Juhlahetken kunniavieraaksi saapuu kirjan kuvittaja, viime vuoden Finlandia Junior -voittaja Sanna Mander!

Kirjajulkistuksen lisäksi ohjelmassa on mm. kaksi kantaesitystä Valvesalissa: juhlapäivän ohjelman avaava Toivoisin että asuisin kuussa -runoesitys klo 14 sekä päivän huipennus, Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia -konsertti klo 16.

Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia – koko perheen konsertti, kantaesitys, Valvesali (9 €)
Onko tuhatjalkaisella todella tuhat jalkaa? Mitä tapahtuu, kun neljä tuulihattua pitää katolla kokousta? Se selviää uudessa koko perheen konsertissa, jossa Mutaveijareiden Miia ja Pikku Papun Orkesterin Sannis loikkaavat rakastetun kirjailija Marjatta Kurenniemen runojen ihmemaahan! Konsertin kantaesitys soi kulttuuritalo Valveella Oulussa äitienpäivänä 13.5. Luvassa on huikeaa laulua, soittoa, leikkiä ja tanssia Miia Rekon (laulu, trumpetti, ukulele, supersyna) ja Sannis Sundtrömin (laulu, viulu, guitalele) sävellyksien tahtiin.

Tapahtumapäivän muussa ohjelmassa on myös mm. juhlahattujen askartelua, Mur-karhun naamaripaja sekä sanataidesunnuntain tarinatuokio ja näyttelyopastus Valvegalleriassa. Tapahtumiin on Valvesalin esityksiä lukuun ottamatta vapaa pääsy. Kurenniemen 100-vuotissynttärit laajenevat äitienpäivän jälkeen valtakunnalliseksi juhlavuodeksi, jota koordinoi taiteilijakollektiivi Vattumadon talo.

 

LUMOTUN ÄITIENPÄIVÄN AIKATAULU:

klo 14–17 Työpajat, pop up -kirjakauppa Kirjava sekä maailman pienin ja kreizein disko – poikkea tanssimaan, jos mahdut!

klo 14 Toivoisin että asuisin kuussa – runoesityksen kantaesitys, Valvesali (7 €)
Mielikuvitusta ylistävä lausuntaesitys yli 5-vuotiaille ja aikuisille! Livenä rakentuva elektroninen äänimaisema herkuttelee Marjatta Kurenniemen runojen fantasiaelementeillä ja tekee samalla kunniaa Kurenniemen vanhimmalle lapselle, suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri Erkki Kurenniemelle. Teoskokonaisuuden dramatisoi, suunnittelee, rakentaa ja esittää helsinkiläinen taiteilijapari Kaisa Osola ja Matias Harju.

noin klo 14.45 Juhlakirjan julkistus kahvila Konst o. Delissä

klo 15 Molli-kirjaan perustuva tarinatuokio & 15.20 opastettu kierros Valvegallerian kuvitusnäyttelyissä

klo 16 Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia – koko perheen konsertti, kantaesitys, Valvesali (9 €)
Mutaveijareiden Miia ja Pikku Papun Orkesterin Sannis loikkaavat lastenkirjailija Marjatta Kurenniemen runojen ihmemaahan koko perheen konsertissa. Luvassa on laulua, soittoa, leikkiä ja tanssia! Onko tuhatjalkaisella todella tuhat jalkaa? Mitä tapahtuu, kun neljä tuulihattua pitää katolla kokousta? Sävellys ja esitys: Miia Reko (laulu, trumpetti, ukulele, supersyna) & Sannis Sundström (laulu, viulu, guitalele).

 

Esitysten liput Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista (https://www.ticketmaster.fi/search/?keyword=lumotut+sanat)

 

www.lumotutsanat.fi / www.facebook.com/lumotutsanat

 

Lumottu äitienpäivä on mukana Lasten kulttuurikaupunki Oulun ohjelmassa:
www.lastenkulttuurioulu.fi
www.facebook.com/lastenkulttuurioulu

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501