Siirry sisältöön
06.10.2022

Uhma on jumalasta- ja Kohtaamispintoja-näyttelyt esillä Kiimingissä

Lokakuussa Galleria Oskari Jauhiaisessa, Kiimingissä, nähdään Vilho Lammen elämästä kertovan Uhma on jumalasta -sarjakuvateoksen originaaleja sekä Joana Mosin piirroksia ja grafiikkaa aiheesta Kohtaamispinnat.

Vilho Lammen (1898–1936) elämästä kertova sarjakuva-albumi Uhma on jumalasta (Zum Teufel) julkaistaan 10.11.2022. Lyhyen mutta väkevän elämänsä aikana Lampi ehti kokea kotimaansa murrosvaiheet ja nähdä maailmaa aina Limingasta Louvreen. Lampea kiinnostivat ensisijaisesti kauneus ja uhma – ilman niitä luovuus ei olisi minkään arvoista. Teos on poikkeuksellinen taide- ja taiteilijakuvaus, jonka tekijäkolmikon muodostavat sarjakuvantekijät Niko-Petteri Niva ja Aapo Kukko sekä käsikirjoittaja ja piirtäjä Tessa Astre.

Kohtaamispintoja-piirroskokoelma on tutkimus siitä, mikä on intiimiä. Oulun Sarjakuvakeskuksen ja Limingan Taidekoulun residenssivieras, portugalilainen Joana Mosi (s.1994) piirtää ja opettaa sarjakuvaa sekä kirjoittaa siitä. Häneltä on ilmestynyt useita sarjakuvateoksia, joita osa on julkaistu myös kansainvälisesti. Näyttelyn piirrokset perustuvat löyhästi niin henkilökohtaisiin kuin julkisiin valokuvalähteisiin. Vaikka tekniikka ja materiaalit vaihtelevat, ydinajatus on sama: yritys vangita pieniin eleisiin osoitus kiintymyksestä usein piiloon jäävien narratiivien peilaamiseksi. 

12.10.–12.11.2022  
Galleria Oskari Jauhiainen, Syke-talo  
Kirjastokuja 1, Kiiminki 
Näyttelyihin on vapaa pääsy.

 

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501