Siirry sisältöön
05.04.2018

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkoja vietetään 21.4.–10.6.2018

Festivaalin ohjelmisto on julkaistu ja siihen voi tutustua verkkosivulla www.lumotutsanat.fi tai festivaalin käsiohjelmassa.

Lumotut sanat -festivaali matkaa menneeseen ja kutsuu juhliin juuri nyt

Kevään sanataideviikoilla juhlitaan rakastettuja kirjoja menneisyydestä ja nostetaan esiin tuoreita tekijöitä viime vuosilta. Avajaisia vietetään lauantaina 21.4., ja siitä alkaen festivaali kutsuu kaikenikäiset kirjojen ystävät mukaan monipuoliseen ohjelmaan, joka jatkuu kesäkuulle saakka!

Lumotut sanat tuo Ouluun kaksi näyttelyä, jotka esittelevät suomalaisen kuvitustaiteen kärkinimiä klassikoista nykypäivään. Kuvitustaiteen klassikot ja Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa -näyttelyt ovat kiertäneet ympäri Suomen ja valtakunnallinen kiertue päättyy tänä keväänä Ouluun. Kuvituksista pääsee nauttimaan Lumottujen sanojen elämyksellisessä näyttelytilassa, joka rakennetaan sanataideviikkojen ajaksi Valvegalleriaan.

Lumottujen sanojen vuoden kuvittaja 2018 on taitelija Anne Vasko, jonka oma näyttely Karhu & Leijona on esillä kahvila Konst o. Delissä sanataideviikkojen ajan. Vasko saapuu vieraaksi myös festivaalin avajaisjuhliin.

Erityinen juhlapäivä on tänä keväänä äitienpäivä, jota vietetään Valveella monipuolisen ohjelman ja kahden kantaesityksen voimin kirjailija Marjatta Kurenniemen syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Myös sanataidesunnuntait ovat tuttuun tapaan juhlapäiviä – silloin ohjelmassa on kaikille avoin näyttelyopastus ja tarinatuokio.

Viikoilla 19–22 sanataideviikot tarjoaa maksutonta ohjelmaa päiväkodeille, kouluille, iltapäiväkerhoille, oppilaitoksille ja kaikenlaisille muillekin ryhmille, kun Valvegallerian kuvitusnäyttelyissä järjestetään päivittäin tarinamatkoja, sanataidepajoja ja näyttelyopastuksia. Valveen sanataidekoulu on myös laatinut festivaalin teemakirjoihin liittyvän sanataideharjoitusmateriaalin, joka tulee verkkoon vapaasti kaikkien käytettäväksi.

www.lumotutsanat.fi / www.facebook.com/lumotutsanat / www.sanataidesanoja.fi

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501