Siirry sisältöön
18.03.2022

Pyörän­kor­jausta ja valoku­vaus­kä­velyjä Kaijontuvan keväässä

Kaijontupa on kaijonharjulaisten oma yhteisötila. Kävijöille on avoimet ovet tiistaisin klo 10–16 ja keskiviikkoisin klo 12–18. Muina aikoina tilan voi varata omaan käyttöönsä maksutta. Kevään aikana yhteisötilassa järjestetään myös monenlaista ohjelmaa.

Toiveiden Torstait -taidetyöpajoissa haaveillaan tulevaisuudesta sana- ja kuvataiteen keinoin. Työpajoja järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä torstaina aina lokakuuhun saakka, jolloin työpajan tuotoksista koostetaan yhteisötaideteos Kaijontuvalle. Työpajojen järjestäjänä toimii kulttuuriosuuskunta Ilme, ja ne sopivat kaiken ikäisille osallistujille.

Kuusi kertaa kokoontuva kuvakävelyjen sarja Kaijonharju Photowalk alkaa lauantaina 2.4. klo 12. Tämän ensimmäisen, kuvauskävelyjä pohjustavan tapaamisen aikana kokoonnutaan Kaijontuvalle katsomaan valokuvia arkistoista kuvataiteilija Tuomo Kangasmaan johdolla ja keskustellaan siitä, mitä ne kertovat Kaijonharjusta ja ehkä myös kuvaajasta itsestään. Kävelyiden aikana tarkastellaan ympäristöä lempeämmin, kriittisemmin, uusin silmin. Kävelyiden jälkeen kokoonnutaan Kaijontuvalle, jossa kuvia katsotaan yhdessä keskustellen. Syntyneestä materiaalista koostetaan syksyllä pienlehti sekä näyttely. Tapaamisiin toivotetaan tervetulleiksi kaiken tasoiset valokuvaajat. Hanke toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin ja Pohjoisen valokuvakeskuksen välillä.

Polkupyörät laitetaan kevätkuntoon Pyöräverstaassa lauantaina 23.4. klo 12–16. Kaijontuvalta saa korjaukseen tarvittavia työkaluja sekä ammattilaisen neuvoja. Työkalut jäävät työpajan jälkeen kävijöiden vapaaseen käyttöön.

Kaijontuvalle on avattu myös Kangasverstas. Yhteisötilasta löytyy nyt ompelukone ja muita ompelun perustarvikkeita, jotka ovat kävijöiden käytössä maksutta.

Siivouspäivänä lauantaina 28.5. Kaijontuvalle ja sen pihaan saa tulla pitämään omatoimista kirpputorimyyntiä. Paikalla on käytettävissä pöytiä ja tuoleja.

Kaijontuvalle voi tulla järjestämään myös omaa ohjelmaa! Sekä yksityishenkilöt että järjestöt ja yhteisöt ovat tervetulleita. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla osoitteeseen kestavakaijonharju(at)gmail.com

Kaijontuvan viestintäkanavat:

Facebook >>
Instagram >>
Oulun kaupungin verkkosivut >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501