Siirry sisältöön
11.11.2021

Luova luokka -seminaarissa to 18.11. aiheena myös kyberturvallisuus – mukana professori Juha Röning

Luova luokka -seminaarin iltapäivässä to 18.11. on mukana professori Juha Röning Oulun yliopistosta. Röning on tietoturvan, kyberturvallisuuden, konenäön ja robotiikan asiantuntija, joka on työskennellyt aiheiden parissa jo 1980-luvulta lähtien. Röning on mukana Hacker-elokuvan (Tanska, 2019, 97 min, ohj. Poul Berg) näytöksessä, jossa hänellä on myös asiantuntijapuheenvuoro otsikolla Hakkerointi ei ole leikkiä, kyberuhkakuvat todellisia. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus keskustella Röningin johdolla kyberturvallisuudesta ja hakkerikulttuurista. Elokuvatilaisuus alkaa Valvesalissa torstaina 18.11. klo 13, ja siihen voi osallistua vaikka ei olisi ilmoittautunut seminaariin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautuminen Luovan luokan omalta sivulta >>

Luova luokka -seminaari
Mitä kuuluu mediakasvatus?
Torstai 18.11.2021
Puheenvuorot: klo 9–12 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali sekä striimattuna verkossa
Työpajat: klo 13 alkaen Oulun kaupunginkirjasto ja kulttuuritalo Valve

Luova luokka -seminaarin muita ajankohtaisia aiheita tänä vuonna ovat STEAM-opetus, uudet lukutaidot, tunteet ja media, tunnetaidot sekä positiivinen pedagogiikka. Seminaariohjelma koostuu aamupäivän neljästä mielenkiintoisesta puheenvuorosta, joita on mahdollisuus seurata myös striimin välityksellä, sekä iltapäivän työpajoista. Anna Rantasila avaa puheenvuorossaan käytännön esimerkkien kautta sitä, miten eri mediasisällöt meemeistä talousuutisiin vaikuttavat tunteisiin, ja miksi sosiaalinen media voimistaa tunteiden merkittävyyttä. Eliisa Leskisenoja tarkastelee positiivista pedagogiikkaa erityisesti mediakasvatuksen näkökulmasta. Tommi Nevalan puheenvuorossa käsitellään kamerakynän pedagogiikan hyödyntämistä tunnetaitojen oppimisessa. Lisäksi seminaarissa on jaossa uusi Mielekästä oppimista kamerakynällä -opaskirja. Aamupäivän päätteeksi Jukka Lehtoranta opastaa ohjelmoinnilliseen ajattelun ja sen kehittämiseen.

Maksuton seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Seminaari järjestetään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501