Siirry sisältöön
11.11.2021

Näkyväksi-taidenäyttely avautuu Galleria Oskari Jauhiaiseen 17.11.

Maria Maanvalon ja Jutta Rikolan uudessa näyttelyssä nostetaan näkyväksi tyttö- ja naisfiguureja. Näyttely on nähtävissä Kiimingin Syke-talon Galleria Oskari Jauhiaisessa 17.11.–31.12.2021. 

Taidenäyttelyn teoksissa keskeisenä ja tunnistettavana hahmona on nainen, jota Maanvalo että Rikola lähestyvät töissään eri näkökulmista ja eri menetelmillä. 

Maria Maanvalon kuvitteellisen realistiset ja tarinalliset teoksensa syntyvät henkisyyteen liittyvistä pohdinnoista ja materiaaleilla leikittelystä. Keskeisenä hahmona kaikissa hänen teoksissaan on naisfiguuri. 

Maanvalo on oululainen kuvataiteilija ja taidegraafikko, joka tekee enimmäkseen temperamaalauksia ja taidegrafiikkaa. Tässä näyttelyssä esillä on hänen uusimpia temperamaalauksiaan.

Jutta Rikola on oululainen art director ja kuvittaja, jonka teoksissa teemana on tyttöjen ja naisten nostaminen pääosaan. Taide on Rikolan tapa vastata yhteiskunnan naisvihaan. Tytöt näyttävät tulevan arvoasteikossa viimeisenä miesten, poikien – ja naisten – jälkeen. Teinityttöihin liittyviä asioita pidetään turhana, jopa naurettavana. 

Sosiaalinen media on kuitenkin luonut ihmisille uusia mahdollisuuksia ilmaista itseään. Tyttöjen selfiekulttuuri erityisesti Instagramissa on huimaa oman tilan ottamista ja itsensä määrittämistä omin ehdoin. Se on tilaisuus ottaa oma kuva omiin käsiin. 

Rikola haluaakin ottaa pienet Instagramin ruutuun tallennetut hetket ja nostaa ne suurikokoisiksi teoksiksi seinälle. Kännykän näytöstä monikymmenkertaisiksi suurennettuina piirroksina ne vaativat huomiota ja herättävät ajattelemaan. Näyttelyn työt on toteutettu lyijykynä- ja digitaalisina piirroksina.

Näkyväksi-näyttely on nähtävillä Kiimingin Syke-talon Galleria Oskari Jauhiaisessa 17.11.–31.12.2021 Kiimingin kirjaston aukioloaikoina. Katso ajankohtaiset aukioloajat Kiimingin kirjaston verkkosivuilta >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501