Siirry sisältöön
06.10.2021

Kansanmusiikkiyhtye Freija saapuu Haukiputaan Teatterikuopalle 14.10.2021

Kansanmusiikkiliiton kiertueella oleva Freija saapuu Haukiputaan Teatterikuopalle torstaina 14.10. klo 19. Konsertti järjestetään osana Oulun musiikkijuhlien Jazz & Etno -sarjaa.

Akustista laulumusiikkia esittävä Freijan musiikki perustuu ajattomiin tarinoihin ja säveliin, jotka uusien tulkintojen myötä heräävät uuteen eloon. Freija onkin tullut tunnetuksi omasta soundistaan, joka perustuu ilmavaan instrumentaatioon, hivelevään laulusoundiin ja tarttuvaan svengiin. 

Freijan neljä jäsentä ovat pitkän linjan kansanmuusikoita, jotka ovat toimineet yhdessä vuodesta 2005 lähtien. Jäsenet soittavat useita soittimia, ja yhtyeen keikalla kuullaankin tutumpien basson ja viulun lisäksi myös muun muassa jouhikon, nyckelharpan ja mandoliinin soittoa.

Yhtye on julkaissut useita levyjä. Lempilauluja (2006), SydänJuurilla (2011) ja Liki (2015) pohjautuvat kansanlauluihin ja muutamiin iskelmiin, jotka Freija on sovittanut oman näköisikseen. Uusin albumi Kaivo (2019) taas on nykyballadeja sisältävä teemalevy. 

Freija tunnetaan myös kansanmusiikkilähtöisestä lastenmusiikistaan. Yhtyeen oman lasten kansanlaululevyn Kiekkumaralla (2007) lisäksi Freija on ollut mukana myös neljällä muulla lastenmusiikkilevyllä. Näistä viimeisin Tämän kylän lapsii (2013) tehtiin yhteistyössä lahtelaisen Lotilan koulun kuorojen kanssa. Yhtye onkin esiintynyt festivaalien ja klubikeikkojen lisäksi niin kouluissa, päiväkodeissa kuin TV 2:n lastenohjelmissakin. 

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -sarjan konsertti järjestetään Haukiputaan Teatterikuopalla torstaina 14.10. klo 19 yhteistyössä Oulun kaupungin alueellisten kulttuuripalveluiden kanssa.

Kansanmusiikkiliiton kiertue
FREIJA
To 14.10. klo 19
Teatterikuoppa (Revontie 45, Haukipudas)

Liput 20/11/8 € Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälä. Konserttiin käy Kaikukortti, paikkoja on rajoitettu määrä.

Osta lippusi Ticketmaster.fi -sivustolta >>

Tutustu Jazz&Etno -kiertueen ohjelmistoon Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilla >>

Arto Anttila | basso, sopraanosaksofoni, laulu
Maija Karhinen-Ilo | laulu, haitarit, nokkahuilut, kantele
Matti Laitinen | kitarat, mandoliinit, laulu
Lassi Logrén | viulu, nyckelharpa, jouhikko, laulu

Yhteistyössä:
Oulun musiikkijuhlat
Suomen Kansanmusiikkiliitto

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501