Siirry sisältöön
05.10.2021

Luova luokka -seminaari 18.11. pureutuu mm. uusiin lukutaitoihin ja positiiviseen pedagogiikkaan

Puheenvuoroja on mahdollisuus seurata myös striimattuna verkossa – ilmoittautuminen on avoinna!

Luova luokka -seminaari
Mitä kuuluu mediakasvatus?
Torstai 18.11.2021
Puheenvuorot: klo 9–12 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali sekä striimattuna verkossa
Työpajat: klo 13 alkaen Oulun kaupunginkirjasto ja kulttuuritalo Valve

Luova luokka -seminaarin ajankohtaisia aiheita tänä vuonna ovat STEAM-opetus, uudet lukutaidot, tunteet ja media, tunnetaidot sekä positiivinen pedagogiikka. Seminaariohjelma koostuu aamupäivän neljästä mielenkiintoisesta puheenvuorosta, joita on mahdollisuus seurata myös striimin välityksellä. Lisäksi seminaarin teemoja on mahdollisuus syventää iltapäivän käytännönläheisissä työpajoissa. Yhdessä työpajoista on mahdollisuus osallistua Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin näytökseen sekä keskustella asiantuntijan johdolla esitettävän elokuvan teemoista, joita ovat kyberturvallisuus ja hakkerikulttuuri.

Anna Rantasila avaa puheenvuorossaan käytännön esimerkkien kautta sitä, miten eri mediasisällöt meemeistä talousuutisiin vaikuttavat tunteisiin, ja miksi sosiaalinen media voimistaa tunteiden merkittävyyttä. Eliisa Leskisenoja tarkastelee positiivista pedagogiikkaa erityisesti mediakasvatuksen näkökulmasta. Tommi Nevalan puheenvuorossa käsitellään kamerakynän pedagogiikan hyödyntämistä tunnetaitojen oppimisessa. Lisäksi seminaarissa on jaossa uusi Mielekästä oppimista kamerakynällä -opaskirja. Aamupäivän päätteeksi Jukka Lehtoranta opastaa ohjelmoinnilliseen ajattelun ja sen kehittämiseen. Iltapäivällä on mahdollisuus kuulla vielä professori Juha Röningin puheenvuoro hakkeroinnista ja kyberturvallisuudesta.

Maksuton seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Seminaari järjestetään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä.

Lisätietoja, ohjelma ja ilmoittautuminen Luovan luokan omalla sivulla >>

Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501