Siirry sisältöön
01.10.2021

Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietetään seitsemättä kertaa 4.–10. lokakuuta

Elokuvakasvatuksen teemaviikko tutustuttaa esi- ja peruskoulun oppilaat elokuvaan kielenä, kulttuurina ja taiteena. 

Tiesitkö, että historian ensimmäinen elokuva oli sosiaalisen median julkaisuihin verrattavissa oleva 45-sekuntinen dokumentoiva video? Elokuva on ollut suurelta osin vaikuttamassa siihen, miten videoita tehdään ja kulutetaan nykypäivänä. 

Oulun lastenkulttuurikeskukseen kuuluvan Valveen elokuvakoulun koordinoima valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvan pedagogisen potentiaalin esiin kouluissa ja näyttää, että elokuva voi olla paljon muutakin kuin viihdettä. Elokuvaviikon tarkoituksena on antaa kouluille konkreettisia keinoja elokuvakasvatuksen käyttöönottoon. Viikon aikana on tarjolla laadukkaita lasten- ja nuortenelokuvia, erilaisia toiminnallisia kamerakynätehtäviä sekä monenlaisia työpajoja oman elokuvan tekemiseen. Kaikki materiaali on maksutonta ja se on saatavissa elokuvaviikon sekä yhteistyökumppaneiden verkkosivuilla. 

Oululaisia opettajia kiinnostaa elokuvakasvatus ja jotkut ovat olleet mukana hankkeen pilotointivaiheesta asti. Viime vuonna Koulujen elokuvaviikko keräsi yli 180 000 oppilasta elokuvakasvatuksen pariin ympäri Suomen. Tämän vuoden tavoitteena on saada elokuvaviikon viesti yhä laajemmalle yleisölle. “Me uskomme, että elokuva kuuluu kouluun. Elokuvan juurtumiseen opetukseen on paljon perusteita ja elokuvaviikon oppimisympäristö on yksi osoitus siitä”, Koulujen elokuvaviikon koordinaattori Tiia Hyvälä toteaa. Useat kymmenet oululaisluokat osallistuvat tänäkin vuonna elokuvaviikon viettoon. 

Elokuvan teemaviikko kokoaa monet elokuvakasvatusta tarjoavat tahot yhteen. Teemaviikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutti (KAVI) ja Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Filmkamraten, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Mediakasvatuskeskus Metka, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Kaikkien toimijoiden tavoitteena on tuoda elokuvan monipuolisuus näkyviin kasvatuksen apuvälineenä. Elämyksellinen elokuva ansaitsee paikkansa osana taide-, kulttuuri- ja mediakasvatusta. 

Koulujen elokuvaviikko 

  • Elokuvakasvatuksen teemaviikko, joka järjestetään 4.–10.10.2021
  • Osoitteesta www.elokuvaviikko.fi löytyy maksuton oppimateriaali elokuvakasvatuksen toteuttamiseen kouluissa
  • Laajasta tehtävävalikoimasta pääsee valitsemaan omalle ryhmälleen, luokalleen tai oppiaineelleen sopivimmat 
  • Oppimateriaali on käytettävissä ympäri vuoden, joten elokuvakasvatusta voi lisätä kaikkeen opetukseen myös teemaviikon ulkopuolella 

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501