Siirry sisältöön
30.03.2021

Pohjoisen valokuvakeskuksen Kuukauden kuvat -ohjelmisto siirtyy Aulagalleriasta Ikkunagalleriaan

Pohjoisen valokuvakeskuksen ja kulttuuritalo Valveen ollessa suljettuna, Aulagallerian Kuukauden kuvat -ohjelmisto siirtyy Ikkunagalleriaan. Ikkunagalleriassa teokset ovat yleisön nähtävillä kulttuuritalo Valveen Hallituskadulle avautuvissa suurissa ikkunoissa ympäri vuorokauden.

Ensimmäisenä Ikkunagallerian näyttelynä nähdään Aulagalleriassa joulukuusta 2020 saakka yleisöä odotellut torniolaisen valokuvaajan Sakari Vierolan ~ 2000 jKr -näyttely. Näyttely on valokuvaajan satunnaisten kuvien sarja, joita yhdistää uskonto. Hetkissä tallennetuissa kuvissa näkyy kuinka uskonto näkyy arjessamme erilaisissa kohtaamisissa ja päätöksissä. Näyttely on nähtävillä kulttuuritalo Valveen Ikkunagalleriassa huhtikuun ajan.

Toukokuussa Kuukauden kuvat -ohjelmisto jatkaa uskonnon tarkastelemista valokuvaaja Markku Karjalaisen Rivien välistä -näyttelyssä. Näyttely on valokuvaajan omaelämäkerrallinen, vaellustaidetta ja kokeellista dokumentaarista valokuvausta yhdistävä teoskokonaisuus. Karjalainen tutkii valokuvasarjassaan lestadiolaisuuden saamelaisia syntyjuuria sekä omaa kokemustaan lestadiolaisuusliikkeestä.

Kuukauden kuvat on Pohjoisen valokuvakeskuksen ketterä näyttelyohjelmisto, joka tarjoaa valokuvaajille notkean alustan kokeilla uusia näyttelykokonaisuuksia ja -ideoita. Ohjelmiston tavoitteena on myös tukea aloittavia taiteilijoita ensimmäisen näyttelyn rakentamisessa ja näin kannustaa uusia valokuvaajia kehittymään omassa työssään.

Tiedote on julkaistu Pohjoisen valokuvakeskuksen sivuilla 26.3.2021 >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501