Siirry sisältöön
02.03.2021

Liisa Louhelan Kaikkeus on meidän -romaanin julkistamistilaisuus ValveLivessä ma 8.3.

Liisa Louhelan tuoreen Kaikkeus on meidän -romaanin (WSOY, 2021) julkistamistilaisuutta juhlistetaan ValveLivessä naistenpäivänä 8.3. klo 18. Maksuton etätapahtuma toteutetaan kirjailija Essi Kummun ja Louhelan välisenä keskustelutilaisuutena, jossa kirjailijat keskustelevat kirjan lisäksi rakkaudesta, rajoista, vapaudesta ja vallankäytöstä niin 1930-luvulla kuin tämän päivän kirjallisuuden kentälläkin. 

Liisa Louhelan esikoisromaani Kaikkeus on meidän on väkevä ja riipaiseva romaani omapäisen nuoren naisen kohtalosta, kun yhteisön luomat paineet ja omat toiveet menevät ristiin. Kirja kuvaa romanien ja pääväestön suhteita 1930-luvun Kainuussa. 

”Kun Reeta ja Tenho kohtaavat Kainuussa kesällä 1938, aika ei ole otollinen valtaväestöön kuuluvan naisen ja kiertävän romanimiehen suhteelle. Elämänjanoinen ja hurmaavan epäsovinnainen Reeta haaveilee vaarojen takaisesta maailmasta ja vapaammasta elämästä. Häntä kuitenkin paheksutaan pitäjässä, jonka väki käy seuroissa ja uskoo enteisiin. Myös aikakauden äärimmäiset aatteet kulkeutuvat kylille ja ihmisarvo mitataan syntyperän mukaan.”

Julkistamistilaisuus on katsottavissa ValveLiven Youtube-kanavalla sunnuntaihin 21.3. saakka.
www.valvelive.fi

Kaikkeus on meidän -teos WSOY:n sivuilla >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501