Siirry sisältöön
22.01.2021

Talvinen taidepolku tuo iloa ja ihmetystä Varjakkaan

Warjakan talvinen taidepolku kutsuu kävijät tutustumaan Varjakan Lintulenkin metsäpolkuun ja sen varrelta löytyvään taiteeseen 7.2.–28.3.2021. Lue lisää >>

Warjakan talvisella taidepolulla yhdistyy paikallinen luonto, ulkoilu ja taide. Polku kulkee Varjakan maastossa metsäistä luontopolkua pitkin Varjakan satamasta Varjakan kartanon ja männyn kautta takasin satamaan. Polku on merkitty heijastimilla ja heijastinkankaasta tehdyillä taideteoksilla.

Talvisen taidepolun varrelta löytyy monenlaista nähtävää ja tehtävää, kuten runoja, yhteisö- ja äänitaidetta sekä tähtikuvioiden ja metsäneläinten jälkien tunnistamista. Varjakan satamasta löytyy myös heijastavia taidesieppareita sekä heijastintiipii, josta voi ottaa, jättää tai vaihtaa heijastimensa uuteen.

Warjakan talvinen taidepolku on taiteilija Mirjami Mäkelän luoma osallistava taideprojekti, joka toteutetaan yhteistyössä paikallisen Ervastinkylän kyläyhdistyksen kanssa. Määrärahoitusta projekti on saanut Oulun kaupungin osallistuvasta budjetoinnista 2020.

Inspiraationa luonto

Talvinen taidepolku on jatkoa kesän 2020 Warjakan taidepolulle, jonka Mäkelä toteutti osana kaupunginosataiteilija-hanketta TaikaBox Ry:n kautta. Reitti kulki myös tuolloin Varjakan Lintulenkkiä pitkin, tosin kesäisissä maisemissa. Mäkelä oli pitkään herätellyt ajatusta, voisiko metsäpolun varrelle laittaa taidetta piristämään ihmisiä.

“Itse haluan tuoda iloa, inspiraatiota ja ihmetystä ihmisille. Laittaa taidetta esille metsään ja luontoon, missä sitä ei yleensä näe”, Mäkelä kertoo. Tavoitteena projektilla on herätellä ihmisiä tekemään taidetta uusilla materiaaleilla, tarkkailemaan ympäristöä sekä tuoda Varjakan aluetta tunnetuksi.

Taidepolulla käytetään paljon kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Mäkelä pitää itse huolta, että rikkoutuneet taideteokset tulee siivottua pois metsästä eikä mitään ylimääräistä jää metsään. “Luonnossa kaikki materiaalit ovat saatavilla eivätkä ne luo ylimääräistä jätettä maailmaan.”

Innokkaat kävijät voivat tutustua polkuun jo etukäteen, sillä Lintulenkin varrelle rakennettu Heijastinpolku on jo auki. Heijastintaideteokset ovat syntyneet Mäkelän vetämissä yhteisöllisissä etätyöpajoissa, joissa pajalaiset ovat päässeet luomaan taidetta ilmaisten materiaalipussien ja ohjevideoiden avulla.

Warjakan talvinen taidepolku
Avoinna 7.2.–28.3.2021
Osoitteessa Varjakantie 223, 90470 Varjakka

Lisätietoja:
Warjakan Taidepolun Facebook-sivuilta >>
Ervastinkylän verkkosivuilta >>

Kuvassa taiteilija Mirjami Mäkelä
Kuva: Tommi Maronen

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501