Enhengitin_Valveelle.jpg

Vera Audentia: ENÄÄ HENGITIN, MUUHUN EN PYSTYNYT

Virtuaalinäyttely
04.04.2020 10:00 - 31.05.2020 23:59

Enää hengitin, muuhun en pystynyt on Nykyteatteri Vera Audentian uusi teoskokonaisuus joka tutkii ja käsittelee väkivallan eri muotoja. Valokuvanäyttely on sisarteos samannimiselle näyttämöteokselle, joka on JoJo- Oulun Tanssin Keskuksen tuotannossa.

Koronatilanteen vuoksi näyttämöteoksen esityskausi siirretään myöhempään.
 

Valokuvanäyttely on katseltavissa täällä.

*Näyttely saattaa järkyttää herkimpiä katselijoita.


Nykyteatteri Vera Audentia on Oulussa toimiva monitaiteellinen vapaan kentän ammattilaisteatteri. Se tuottaa nykyteatteriteoksia, tilateoksia, esitystaidetta ja työpajoja Pohjois- Pohjanmaan alueella ja edustaa nimenomaan taiteenvälistä vastavuoroisuutta eri toimialojen kentällä.

Vera Audentia on latinaa ja tarkoittaa aidosti rohkeaa. Teatterille se kuvaa rohkeutta uskoa omaan luovuuteen ja taiteeseen, sekä uskallusta ilmaista rehellisiä ajatuksia ja tunteita taiteessaan. Nykyteatteri Vera Audentia elää ammatillista identiteettiään, joten se pysyy prosessissa jatkuvasti. Se tukee taiteilijoitaan filosofiseksi, yhteiskunnallisesti kantaaottavaksi ja reflektoiviksi taiteilijoiksi.

Näyttelyn taiteilijat:

Hanna-Kaija Takalo on toiminut valokuvanäyttelyn taiteellisena suunnittelijana ja ohjaajana. Näyttelyn runot ovat myös hänen kirjoittamiaan. Hanna-Kaija on Oululaissyntyinen tanssitaiteilija, joka arvostaa taiteiden välistä kommunikaatiota ja hänelle on tärkeää, että saa vaikuttaa ja koskettaa taiteellaan.

Hadi Nikzad on Iranilaissyntyinen ammattivalokuvaaja. Hän on toiminut Hanna-Kaijan vahvana työparina luoden valokuvat ja antaen niihin oman vahvan taiteellisen näkemyksensä. Hadin ammattimainen ote näkyy kuvien ainutlaatuisuudessa ja värimaailmassa.

Nykyteatteri Vera Audentia verkkosivuille pääset tästä.


Lisää ajankohtaisia tapahtumia

Salla Laurinolli: HUMUS (05.08.2020 12:00 - 23.08.2020 16:00)
Oulun Musiikkivideofestivaalit: PIMEÄ AINE / DARK MATTER (06.08.2020 10:00 - 30.08.2020 20:00)