Siirry sisältöön

Susi, joka halusi olla kuu-lui-sa

WSOY 2008
Nora Strömman & Kasper Strömman (kuv.)
GENRE
Romaani
FESTIVAALIVUOSI
2016
KOHDERYHMÄ
Lapset

Susi nimeltä Erkka on päättänyt tulla kuuluisaksi. Hän kokeilee monia julkisuuden ammatteja ja lopulta päätyykin julkisuuteen. Mutta mitä sitten tapahtuu? Mille julkisuus maistuu?Nora Strömmaninihastuttava kerronta vie mukanaan tunnelmasta toiseen,ja Kasper Strömmaninpersoonallinen piirustusjälki kutsuu palaamaan kirjan kuvien pariin.Jo itse lukevalle kirjassa on juuri sopivan paljon tekstiä. Lukemista helpottaa pitkien sanojen tavutus.

Kenelle? Juuri lukemaan oppineille.

JULKKISJUTTUJA

Olipa kerran susi joka halusi olla kuuluisa. Sanotaan vaikka, että hänen nimensä on Erkka. Erkka oli asunut Itä-Suomen rau-hal-li-sis-sa ja kau-kai-sis-sa metsissä kymmenen pitkäävuotta, kun hän yht-äk-ki-ä tunsi itsensä hirveän u-noh-de-tuk-si ja yk-si-näi-sek-si. Silloin Erkka päätti, että hän haluaa olla julkkis.

Erkka kokeilee julkkiksena oloa. Hän ryhtyy ensin kirjailijaksi, sitten laulajaksi ja taidemaalariksi. Mitä muita ammatteja keksit, joihin kuuluu julkisuus? Listatkaa julkkisten ammatteja ja järjestäkää kuuma tuoli. Kuumaan tuoliin istuu joku, joka vastaa Erkan nimissä yleisön kysymyksiin. Kuumaan tuoliin istuva saa valita itselleen uuden ammatin. Ammatin voi pitää ensin salassa, yleisö saa arvata vastausten perusteella, mikä ammatti on kyseessä!

Järjestäkää parihaastattelut. Kumpikin parista valitsee itselleen ammatin, johon liittyy julkisuus. Kirjoittakaa haastattelujen pohjalta teksti fanipalstalle. Mitä vaikkapa jääkiekkofani haluaisi tietää idoliltaan? Entä musiikista tykkäävä?

PIILOPAIKKA

He etsivät Erkkaa tas-ku-lamp-pu-jen, kom-pas-si-en ja koirien avulla. He käyttivät avukseen autoja, kuu-ma-il-ma-pal-lo-ja ja he-li-kop-te-rei-ta. Mutta Erkka oli poissa.

Lopulta Erkka perheineen muuttaa salaiseen piilopaikkaan. Minkälaisen salaisen piilopaikan haluaisit itsellesi? Missä se sijaitsisi ja miltä näyttäisi? Keksi oma ihana piilopaikka, mausta se sinulle rakkailla tavaroilla ja ruuilla, kalusta kiehtovilla huonekaluilla. Piirrä piilopaikasta näyttävä kuva tai kartta, joka sinne johtaa!

©Valveen sanataidekoulu 2016
Lumotut Sanat