Siirry sisältöön

Gnatto pakpak

Söderströms 2010
Linda Bondestam (kuv.) ja Stella Parland
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2011
KOHDERYHMÄ
Lapset
NÄYTTELYTUOTANTO
Mainio herra Iloinen ja ystävät

Pikkuruinen Gnatto pakpakon huikea nonsense-kielinen ötökkäkirja. Sekä kirjan ötökät, niiden nimet ja kielet ovat kirjantekijöiden keksimiä –näitä ötököitä ei ole oikeasti olemassa, eikä kirjan kieli ole mitään olemassa olevaa kieltä!

Kenelle? Takakannessakin kirjaa suositellaan 0–100-vuotiaille lukijoille. Tämä sopii ihan kaikille ikään ja kieleen katsomatta!

ÖTÖKÖIDEN LIIKKEITÄ

Zwerr Zwerr. Huhhalurum. Ibi klibi ibi klibi zwork ibi klibi.

Tutkikaa kirjaa ja jakakaa jokaiselle ryhmän jäsenelle oma ötökkä. Keksikää ja esittäkää, miten ötökät liikkuvat puhuessaan omaa kieltään! Millaisia luonteenpiirteitä kuhunkin ötökkään liittyy? Pohtikaa, mitä kieli ja liikkuminen kertovat ötökän luonteesta?

OMIA ÖTÖKÖITÄ

Tutustukaa myös oikeisiin hyönteiskirjoihin ja siihen, millaisia suomalaisia ja latinalaisia nimiä ötököillä onkaan. Keksikää ihan omia ötököitä! Niitä voi piirtää, leikata, liimata jne.

Keksikää ötököille nonsense-kieliset nimet, omankielistä puhetta sekä tapa, jolla ötökkä liikkuu puhuessaan. Kieltä voi myös tulkata ja kääntää suomen kielelle. Mitä ötökät puhuvat keskenään tai mitä he haluaisivat kertoa meille ihmisille? Millaisen tekstiviestin ötökkä lähettäisi kaverilleen tai vaikkapa sinulle?

Perustakaa ötököiden sanomalehden toimitus. Kirjoittakaa Ötökkä-lehteen uutisia, joko ötököiden kielellä tai suomeksi.

©Valveen sanataidekoulu 2011
Lumotut Sanat