Siirry sisältöön

Onni-poika ja hirveä hirviö

Minerva 2011
Sanna Pelliccioni
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2015
KOHDERYHMÄ
Lapset

Onni ja Helmi pääsevät yöseikkailulle tässä juuri sopivasti jännittävässä kuvakirjassa. Tarinan matkassa myös lukija voi keksiä mahtavia ja mielenkiintoisia juttuja, joita yöllisellä retkellä saattaa löytää. Kirja inspiroi suunnittelemaan omia yöretkiä.

Kenelle: Kirjan selkeä kuvakieli ja värimaailma soveltuvat hienosti leikki-ikäisille.

HIRVITYKSIÄ

”Mitähän kaikkea me voidaan nähdä pimeällä?” Onni miettii. ”Ainakin siilejä ja lintuja ja jäniksiäja...” ”Entäkummituksia?” Onni keskeyttää isin. ”Haluaisin nähdä ainakin yhden hirvityksen”, Onni toivoo. ”No niitä onkyllä vain mielikuvituksessa”, isi vastaa.

Jutelkaa lasten kanssa hirvityksistä. Mikä asia hirvittää tai pelottaa oikein kovasti? Miksi? Keksikää omathirvityshahmot. Miltä Käärmeiden, Pimeän tai Uimisen pelon -hirvitys tai Kaurapuuron syönnin, Puristavienkenkien tai Isojen rekka-autojen -hirvitys mahtaa näyttää?

Askarrelkaa omia hirvityksiä huovasta, vessapaperirullista, kartongista, maitopurkeista - tai ihan mistä vaan!Keksikää hirvityksille nimet ja miettikää, voisiko hirvityshahmoon liittää jotain konkreettista, joka liittyyhänen nimeensä. Uimisen pelon -hirvityksessä voisi ehkä olla jotain sinistä, Kaurapuuro-hirvityksessä hieman kauraryynejä, Puristavien kenkien -hirvityksessä jotain nahkaista jne. Keksikää hirvityksille myös omia pelkoja. Kirjoittakaa pelot piiloon esimerkiksi hirvityksen sisään, taakse tai alle.

YÖSEIKKAILUKIRJA

”Onko teillä yöperhoskirjaa tai kummituskirjaa?” Helmi kysyy. ”On, monta. Me käytiin äidin ja Olavin kanssa kirjastossa etsimässä yöseikkailukirjoja. Yksi kirja on kyllä dinosauruksista, mutta ei se haittaa. ”Isi, voidaanko me nähdä dinosauruksia?” Onni tarkistaa. ”Ei voida”, kuuluu keittiöstä.

Yöseikkailukirja, oma sellainen pitää tietysti olla! Tehkää päiväkodissa yhteinen yöseikkailukirja. Siitä voilöytyä kuvia ja erikoistietoa omista oudoista yöeläimistä, kummituksista ja ilmiöistä. Piirtäkää otuksistakuvia ja kirjatkaa niistä esimerkiksi seuraavanlaisia tietoja: nimi (suomenkielinen ja latinankielinen),ulkonäkö, erikoistuntomerkit, asuinpaikka ja ruokavalio.

©Valveen sanataidekoulu 2015
Lumotut Sanat