Siirry sisältöön

Retkuliina

Teos & Söderströms 2010
Annika Sandelin ja Linda Bondestam (kuv.)
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2011
KOHDERYHMÄ
Lapset
NÄYTTELYTUOTANTO
Mainio herra Iloinen ja ystävät

Riehakas leikkikoira Retkuliina saa uuden kodin Petran luota ja laittaa menollaan koko leikkihuoneen kuviot ihan uusiksi. Retkuliinan runotarinassa leikitään, riidellään, sovitaan ja juhlitaan.

Kenelle? Riimirunotarina naurattaa aivan varmasti päiväkoti-ikäisiä ja pieniä koululaisia. Kauniin kirjan ja runsaan yksityiskohtaisen kuvituksen äärellä viivähtää mielellään pitkäänkin.

RETKULIINAN KAVERIT

”Rellu et ole, etkä Miina.
Saat siis olla Retkuliina.”

Sitten esittäytyy Kaisa,
Jaska, Nyökky, Muurahaisa.

Koira paiskaa kättä, häntää,
heti kohta kylpyyn säntää.

Retkuliina-kirjan toisella aukeamalla Petra antaa Retkuliinalle nimen, ja saman tien pehmokoiralle esittäytyy suuri joukko muita leluja. Etsikää aukeamalta runon mainitsemat lelut sekä ne, jotka teksti jättää mainitsematta. Valitse yksi kuvan leluista ja kirjaa ylös seuraavat leluhenkilötietot:

Nimi:
Ikä:
Erityistuntomerkit:
Asuinpaikka:
Lempileikki:
Kaverit:
Omistaja:
Mistä ja miten tullut omistajansa omaksi:
Salaisia tietoja:

Leluhenkilöllisyyden voit keksiä myös jollekin omalle lelullesi.Piirrä tai ota siitä kuva ja kirjaa ylös yllä olevat tiedot.

ETSINTÄKUULUTUKSIA

Oletko joskus hukannut tärkeän lelusi? Keskustelkaa, missä ja minkälaisissa tilanteissa leluja on hävinnyt? Tehkää kadonneista leluista etsintäkuulutuksia. Piirrä etsintäkuulutukseen kuva kadonneesta lelusta ja kerro siitä ainakin seuraavat tiedot: lelun nimi, omistaja, katoamispaikka, erikoistuntomerkit, löytöpalkkio, yhteydenotot.

©Valveen sanataidekoulu 2011
Lumotut Sanat