Siirry sisältöön

Tomppa ja mummolan yö

Tammi 1995
Kristiina Louhi
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2015
KOHDERYHMÄ
Lapset

Pikkuinen Tomppa pääse yökylään mummon ja tämän Vappu-koiran luo. Mukana ovat tietysti myös Martti-mato, Hiiri-koira ja kissa-Kii. Iltapuuhissa aika kuluu joutuin ja unikin tulee lopulta.

Kenelle: Leppoisa kuvakirja maistuu parhaiten pienten kanssa sylikkäin luettuna.

ILTAHOMMIA

Hammasta Tomppa jaksaa harjata kauan. Hän päättää harjata myös tukan ja korvat. Ja lopuksi navan. Sitten Tomppa kapuaa laatikkosänkyynsä.

Hampaidenpesu on yksi jokapäiväisistä iltahommista. Mitäs muita niitä onkaan? Jutelkaa yhdessä, minkälaisia iltahommia kotona on tapana tehdä. Mitkä iltahommista ovat kivoja, mitkä tylsiä? Mitä ilman uni ei millään tule? Jos haluatte, voitte koota iltahommista yhteisen listan, jota voi paitsi kirjoittaa, myös piirtää tai vaikka maalata.

UNILAULUJA

- Kuuntelepas, näin minä aina ennen sinun äidillesi lauloin:
Tuu, tuu tupakkarulla, mistäs tiesit tänne tulla...

Laulakaa yhdessä Tuu tuu tupakkarulla. Jutelkaa tuutulauluista: Kuinka monelle lauletaan iltaisin tai päiväunille mennessä tuutulaulu? Millainen se on? Laulakaa yhdessä näitä unisia lauluja. Millainen tuutulaulu tai muita joka päivä toistuvia unirutiineja päiväkodissa on? Millainen unilaulu on erityisen mukava?

UNILEIKKI

Ja uni tulee hiljaa Tompan luokse. Martti-mato, Possu ja Hiiri-koira nukkuvat myös.

Unileikissä tutkitaan erilaisia unia liikkumalla ja juttelemalla. Kirjassa uni tulee Tompan luokse hiljaa. Hiipikää yhdessä aivan hiljaa. Pysähtykää ja miettikää, millainen uni voisi tulla hiipimällä? Mitä sellaisessa unessa voisi tapahtua? Tutkikaa samalla tapaa myös pomppivaa, pyörivää, juoksevaa ja ryömivää unta.

©Valveen sanataidekoulu 2015
Lumotut Sanat