Siirry sisältöön

Toivon talvi

Tammi 2013
Katri Tapola ja Karoliina Pertamo (kuv.)
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2014
KOHDERYHMÄ
Lapset
NÄYTTELYTUOTANTO
Riimikissa karkuteillä

Toivo on pieni poika, joka rakastaa hiekkaleikkejä. Eräänä aamuna talvi on tullut ja hiekkalaatikko on peittynyt lumen alle. -Ei! huutaa Toivo, ja niin hän huutaa myös talvivaatteille, joita pitää pukea ihan liikaa. Toivon talvi on pieni suuri kirja pojasta, joka oppii pitämään talvesta.

Kenelle? Pientä kirjassa on sen kohderyhmä: Toivon talvion vauvalukijoillekin sopiva, maistelua ja retuuttamista kestävä pahvikirja. Suurta on aivan oikea tarina ja hieno kuvitus –tämä kirja on pahvikirjojen eliittiä!

PIHALEIKKEJÄ JA -TARINOITA

-Laitetaan savupiippu katolle, äiti sanoi ja ojensi Toivolle oksan.
-Joo, Toivo sanoi.
Toivo teki oksasta savupiipun.
-Tehdään kivistä aita, äiti sanoi.

Toivo ja äiti rakentavat hiekasta hienon kartanon, johon kuuluu upea talo kiviaitoineen ja puutarhoineen. Tehkää lasten kanssa retki pihalle ja rakentakaa siellä omia taloja, puutarhoja ja jopa kyliä. Keksikää taloihin asukkaita, ihmisiä ja eläimiä, ja heille omia tarinoita. Pitäkää pihalla taidenäyttely, jossa sekä tutustutaan rakennettuihin taloihin että kerrotaan tarinoita niiden asukkaista.

RUOKAA, RUOKAA!

Äiti kattoi pöydän. Toivolla oli kova nälkä. –Ruokaa! Toivo sanoi. Äiti laittoi perunaa ja porkkanaa ja kalaa. Äiti antoi mukillisen maitoa.

Askarrelkaa lasten kanssa omat tarjottimet, jossa on lautanen, muki ja ruokailuvälineet. Piirtäkää tai askarrelkaa lautaselle lasten lempiruokia. Jutelkaa ja kertokaa omia ruokiin ja ruokailuhetkiin liittyviä muistoja.

©Valveen sanataidekoulu 2014
Lumotut Sanat