Siirry sisältöön

Haapaneitty, mettän tyttö

Nemo 2011
Arja Puikkonen, Kirmo Lintinen (säv.) ja Kustaa Saksi (kuv.)
GENRE
Sadut
FESTIVAALIVUOSI
2012
KOHDERYHMÄ
Lapset

Haapaneitty, mettän tyttöon kolmen taiteilijan taitavan yhteistyön tulos. Arja Puikkosen myyttien ja metsäntarujen maailmassa liikkuva tarina, Kirmo Lintisen musiikki ja Kustaa Saksin upea kuvitus luovat teoksen, joka vie huimaanseikkailuunkeskelle metsää. Tarinan päähenkilö Eino kohtaa karkureissullaan niin metsän peikkoja kuin maahisiakin. Metsä on yhtaikaa salaperäinen, kiinnostavaja jopa pelottava.

Kenelle? Pienille alakoululaisille sekä kaikille metsäisistä tarinoista ja seikkailuista kiinnostuneille.

KATOAMISILMOITUS

Ennen urheiluruutua luettiin poliisitiedotus: ”Tänä aamuna katosi Kirkkonummella kotipihaltaan kuusivuotias Eino Oskari Hiekkanen. Päällään hänellä on siniharmaa enstex-kankainen suojapuku, tummansininen pipo ja mustat kumisaappaat. Eino Oskari Hiekkanen on 115 senttimetriä pitkä, hänellä on vaalea tukka ja häneltä puuttuu toinen etuhammas. Kaikki havainnot kadonneesta pyydetään ilmoittamaan lähimmälle poliisille.”(s. 2.)

Kirjan tarina alkaa Einonkatoamisesta. Tee sinäkin oma katoamisilmoitus. Kokeile tehdä se itsestäsi. Miltä tuntuu kirjoittaa oma katoamisilmoitus?

Etsintäkuulutus
Kadonnut:
Ikä:
Erikoistuntomerkit:
Viimeisin havainto:
Yhteydenotot:
Löytöpalkkio:

Tee katoamisilmoitus myös jostakin muustaasiasta,kuten hassustatavarasta, eläimestä,kulkuneuvosta tms.

Askarrelkaa yhteinen televisioruutu ja esittäkää katoamisuutisia toisillenne. Uutisia voi myös nauhoittaa radio-tai videolähetyksiksi.

©Valveen sanataidekoulu 2012
Lumotut Sanat