Siirry sisältöön

Meidän piti lähteä

S&S 2018
Sanna Pelliccioni
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2022
KOHDERYHMÄ
Lapset, Nuoret, Aikuiset

Meidän piti lähteä on Sanna Pelliccionin upean värikylläinen sanaton kirja, joka kertoo vaikuttavan ja murheellisen ajankohtaisen tarinansa kokonaan kuvien kautta. Kirjassa perhe joutuu lähtemään kotoaan ja matkaa turvaan kauas valkoiseen talveen. Tarina on vapaa kielimuureista ja sopii kaikenikäisille lukijoille. Meidän piti lähteä antaa tilaa ja mahdollisuuksia lukijoiden omille ajatuksille, kokemuksille, tunteille ja pohdinnoille.

Kenelle? Tärkeä kirja ihan jokaiselle aina eskareista aikuisiin!

MITÄ KUVA KERTOO?

Tämä tehtävä sopii parhaiten Meidän piti lähteä -kirjan käsittelyn avaukseksi. Kirjan kantta ei näytetä eikä sen nimeä mainita ennen tehtävän tekemistä.

Avaa kirjan viides (turkoosi–musta) aukeama. Mitä kuvassa tapahtuu ja keitä siinä on? Millainen on kuvan tunnelma? Mikä vuorokaudenaika kuvassa on meneillään? Entäpä kuvaan liittyvät äänet, tuoksut, tunteet ja ajatukset: millaisia ne ovat? Kirjoita kuvasta pieni katkelma tekstiä talteen.

Vastaavanlaisen tehtävän voi tehdä myös yhdestä, kahdesta tai muutamasta muusta kirjan aukeamasta. Tarkasteluun voi nostaa mahdollisimman eri sävyisiä kuvia. Esimerkiksi aukeamat 7, 9, ja 17 sopivat hyvin tähän tehtävään.

Purkakaa tehtävä yhdessä lukemalla syntyneitä tekstejä ääneen ja/tai juttelemalla kuvista. Tämän jälkeen lukekaa Meidän piti lähteä kokonaan. Miten eri aukeamista talteen kirjoittamanne tunnelmat muuttuvat, kun tarina tulee kokonaisuutena tutuksi? Jutelkaa kirjan herättämistä ajatuksia ja tunteista.

HOX! Meidän piti lähteä -kirjan lopusta löytyy tietoa sanattomista kirjoista sekä vinkkejä kirjan käsittelyyn.

©Valveen sanataidekoulu 2022
Lumotut Sanat