Siirry sisältöön

Eläinten uintiretki

Tammi 2002
Liisa Kallio
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2019
KOHDERYHMÄ
Lapset

Kun eläintarha eräänä syystalven iltapäivänä sulkee ovensa, eläintarhan johtajan tytär Anna ja orankiapina Orvokki päättävät lähteä ystäviensä kanssa uimahalliin. Uimahallissa eläimet löytävät yhtäläisyyksiä saunan ja sademetsän välillä ja opettavat ihmisille yhteistyön voiman. Värikkäät ja eloisat kuvat luovat lämpimän riemukkaan tunnelman ystävysten seikkailuun.

Kenelle? Iloiset kuvat ja lennokas tarina sopivat parhaiten päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille

UUSI RETKI

-Meillä oli hauskaa, Anna sanoo, katsoo ympärilleen ja jatkaa: -Älkää kertoko kenellekään tästä illasta! Jos isä saa tietää retkestämme, hän suuttuu, emmekä pääse enää seikkailemaan. Kaikki lupaavat säilyttää salaisuuden.

Annalla ja eläimillä on takana mahtava retki uimahallissa, ja suunnitelmissa on jo uusi seikkailu. Minne Anna ja eläimet lähtevät seuraavaksi? Kirjoita uutinen heidän seuraavasta reissustaan. Mallia uutiseen voi mainiosti katsoa myös kirjan viimeiseltä sivulta.

OMA ELÄINYSTÄVÄ

Anna ja eläimet leikkivät yhdessä joka ilta. Tänään he lähtevät retkelle.

Mikä voisi olla oma lempieläimesi,jonka kanssa haluaisit leikkiä joka ilta? Minkä eläimen kanssa haluaisit retkeillä? Piirrä oma lempieläimesi ja tee siitä keppinukke leikkeihin. Keksi eläimelle nimi ja tarina. Missä eläin on syntynyt? Miten se on päätynyt luoksesi? Mistä se tykkää ja mitä se inhoaa?

©Valveen sanataidekoulu 2019
Lumotut Sanat