Siirry sisältöön

Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä

Bazar 2018
Eppu Nuotio ja Saara Vallineva
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2019
KOHDERYHMÄ
Lapset

Pirkko Punarinta asuu ystävineen pienessä saaressa meren keskellä. Hän tykkää käydä asioilla vaaleansinisellä polkupyörällään. Eräänä päivänä pyörää ei löydykään mistään. Onko joku vienyt sen? Neuvokas Pirkko ryhtyy etsintöihin, joidenlomassa tapahtuu monenlaista hauskaa.

Kenelle? Kirja sopii mainiosti jo perheen pienimmille kirjanystäville, mutta Vallinevan yksityiskohtaiset pienoismaailmakuvitukset vangitsevat isompienkin mielenkiinnon. Pirkko Punarinta aloittaa lämminhenkisen kirjasarjan, joten luvassa on lisää lintuseikkailuja.

PIKKUKAUPUNGIN VÄKEÄ

Pirkko kyselee pyörästä jokaiselta vastaantulijalta, myös eräältä metsähiireltä ja kahdelta perhoselta ja kolmelta koppakuoriaiselta. (s. 18.)

Pirkko Punarinnan lisäksi kirjan sivuilla seikkailee monta muuta pientä eläinystävää. Kuka heistä kiinnostaa sinua eniten? Valitse suosikkihahmosi ja keksi, kuka ja millainen hän oikeastaan on. Mikä on hänen nimensä? Minkälainen hänen kotinsa on, ja mistä hän pitää erityisesti?

KATOAMISILMOITUS

”SINÄ JOKA VEIT PYÖRÄNI, OLE NIIN KILTTI JA TUO SE
TAKAISIN. EN OLE SINULLE VIHAINEN ENKÄ ALA HUUTAA.
TARJOAN TEETÄ JA LETTUJA.” (s. 23.)

Pirkolta katoaa polkupyörä.Ilmoituksessaan hän lupaa olla suuttumatta ja tarjoilla teetä ja lettuja. Mikä tärkeä asia tai esine voisi joutua hukkaan joltain toiselta kirjan eläinhahmoista – vaikkapa siltä, josta edellisessä tehtävässä kerroit? Laadi katoamisilmoitus. Millainen hauska tai herkullinen palkkio löytäjää odottaa?

©Valveen sanataidekoulu 2019
Lumotut Sanat