20.11.2017
Kreettan kammari -konsertit soivat jälleen Haukiputaalla ja Tuirassa - David Hackston ja Mikko Ikäheimo musisoivat ajasta, jossa elettiin hetkessä

Kreettan kammari: David Hackston kontratenori ja Mikko Ikäheimo teorbi, vihuela ja renessanssiluuttu
la 25.11. klo 18 Haukiputaan seurakuntakeskus, Kirkkotie 10, Haukipudas.
su 26.11. klo 15 Tuiran kirkko, Myllytie 5, Oulu
Ohjelmamaksu 10/7€

Syksyn toisessa Kreettan kammarissa hehkuvat maalliset ja hengelliset rakkauslaulut renessanssin ja barokin ajalta. Suomen kysytyimpiin kontratenoreihin kuuluva David Hackston saa seurakseen edustavan joukon vanhoja näppäilysoittimia. Mikko Ikäheimon käsissä soivat renessanssiluuttu, teorbi (matalaääninen luutun sukuinen soitin) sekä vihuela, (espanjalainen kitaransukuinen renessanssisoitin). Luvassa on 1500-1600 -luvun lemmenserenadeja, hengellisen rakkauden ylistystä ja joulun odotusta Brittein saarilta, Iberian niemimaalta ja Italiasta.

Ensimmäinen konsertti on lauantaina 25.11. klo 18 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa ja toinen sunnuntaina klo 15 Tuiran kirkossa.

Mikko Ikäheimon muusikonuraa luonnehtii laaja-alaisuus. Kitaristina hän on kysytty nykymusiikin kantaesittäjä, ja lisäksi hän on erikoistunut periodisoittimiin. Viime vuosina Mikko on jatkanut erikoistumistaan vanhaan musiikkiin Sibelius-Akatemiassa sekä Barcelonan Esmuc:ssa.

Brittiläissyntyinen David Hackston opiskeli barokkilaulua Metropolia-ammattikorkeakoulussa sekä Porton musiikkiakatemiassa Portugalissa. Hän on esiintynyt säännöllisesti barokkioopperaproduktioissa sekä pienempien yhtyeiden kuten English Vocal Consort of Helsingin ja Helsingin kamarikuoron produktioissa.

Konsertit toteuttaa yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry, Haukiputaan ja Tuiran seurakunnat sekä Valveen alueelliset kulttuuripalvelut.

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/events/143799749574054/

www.ovm.fi