17.10.2017
Kreettan kammari -konserttisarja laajenee Haukiputaalle

Kreettan kammari: Laura Kangas, viulu ja Laura Röntynen, cembalo
la 21.10. klo 18 Haukiputaan kirkko, Kirkkotie 1, Haukipudas.
su 22.10. klo 15 Tuiran kirkko, Myllytie 5, Oulu
Ohjelmamaksu 10/7€

Oulun vanha musiikki ry:n Kreettan kammari –konserttisarja laajenee tänä syksynä Haukiputaalle kun yhteistyö Haukiputaan seurakunnan ja Valveen alueellisten kulttuuripalveluiden kanssa alkaa. Tuiran seurakunnan yhteistyö ja Tuiran kirkon konsertit jatkuvat entiseen tapaan.

Syksyn Kreettan kammari -konserttisarjan aloittaa erittäin harvoin kuultujen barokin ajan naissäveltäjien, italialaisen Isabella Leonardan, Anna Bonin ja ranskalaisen Elisabeth Jacquet de la Guerren musiikkia sisältävä konsertti Haukiputaan ja Tuiran kirkoissa 21.10. ja 22.10. Näiden omintakeisen jälkensä barokin musiikkielämään jättäneen kolmen vahvan naisen musiikin lisäksi konsertissa kuullaan barokin ajan suosikkisäveltäjien Arcangelo Corellin ja Georg Philipp Telemannin musiikkia.

Ensimmäisessä Kreettan kammarissa esiintyvät barokkiviulisti, Oulu Sinfonian viulisti Laura Kangas sekä cembalisti, Oulun konservatorion pianonsoitonopettaja Laura Röntynen. Laura Kangas on valmistunut musiikin maisteriksi Malmön musiikkikorkeakoulusta ja barokkiviulua hän on opiskellut Peter Spisskyn ja Kreeta-Maria Kentalan johdolla Yrkeshögskola Noviassa. Laura Röntynen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja cembalonsoittoa hän on opiskellut Miklos Spanyin, Elina Mustosen, Annamari Pölhön ja Petteri Pitkon johdolla Sibelius-Akatemiassa sekä Yrkeshögskola Noviassa. Hänet on palkittu useissa pianokilpailuissa.

Kreettan kammari on yleisölle läheinen, keskusteleva ja intiimi kamarimusiikkihetki. Konserttien ohjelmassa on 45–60 minuuttia musiikkia renessanssin tai barokin ajalta ilman väliaikaa. Konsertit järjestetään yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry:n, Valveen alueellisten kulttuuripalveluiden sekä Tuiran ja Haukiputaan seurakuntien kanssa. Syksyn ensimmäiset konsertit kuullaan Haukiputaan kirkossa lauantaina 21.10. klo 18 ja Tuiran kirkossa sunnuntaina 22.10. klo 15.

Lisätietoja:
www.oulunvanhamusiikki.fi
https://www.facebook.com/oulunvanhamusiikki/