27.09.2017
Luova luokka -seminaarissa käsitellään virtuaalitodellisuutta ja mediakasvatuksen ajankohtaisia ilmiöitä

Ilmoittautuminen on avoinna osoitteessa www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä marraskuussa järjestettävän Luova luokka -seminaarin teemana on tänä vuonna virtuaali- ja lisätty todellisuus, jotka tulevat olemaan lähivuosina keskeisiä trendejä opetuksessa. Seminaarissa tuodaan esille kuinka näitä voidaan hyödyntää opetuksen, nuorisotyön ja terveyden edistämisessä. Aiheeseen pääsee perehtymään myös käytännönläheisemmin iltapäivän työpajoissa.

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön asiantuntija Matleena Laakso avaa puheenvuorossaan VR- ja AR-teemaa lisätyn todellisuuden osalta. YMCA Finlandin Kim Härkönen puolestaan opastaa virtuaalitodellisuuden saloihin. Keinoälyn ja virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista kertoo MeKiwi Oy:n Jani Kaipainen.

Seminaarissa on mukana myös perinteisempiä opetusteknologioita. Yle:n Uutisluokan mediatoimittaja Jukka Koski kertoo miten Yle Triplet -sovellus muuttaa päivän uutiset oppimateriaaliksi. Elokuvakasvattaja Kaisa Kukkolan puheenvuorossa ja työpajassa on mahdollisuus päivittää omia valmiuksia kriittiseen analyysiin, kykyä katsoa elokuvaa taiteena sekä lisätä tietoa elokuvan kielestä ja tekniikoista.

Seminaarissa julkaistaan lisäksi Valveen elokuvakoulun ja Koulujen elokuvaviikko -tapahtuman Kaupunkisinfonia-kartta. Verkossa olevalle Suomen kartalle on mahdollisuus kuvata videoita siitä, miltä satavuotias Suomi näyttää. Kaupunkisinfonia-kartta on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Luova luokka -seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä perusasteen koulujen ja lukioiden sekä nuorisotyön ja kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen sekä opetushenkilöstön täydennyskoulutukseen. Tilaisuus on maksuton.

Luova luokka -seminaari to 16.11.2017
Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3
Alustukset klo 9.00–12.00 Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali
Työpajat klo 13.00–16.00 Kulttuuritalo Valve, Oulun kaupunginkirjasto, Tiedekeskus Tietomaa

Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka

Luova luokka -seminaarin järjestäjinä toimivat Valveen elokuvakoulu yhteistyössä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin ja Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston kanssa.