30.08.2017
Unikudelmia-näyttely keräsi ennätysyleisön ja avautuu syyskuussa Helsingissä

”Upein näyttely ikinä!”
”Uskomattoman ihana! Kuin toteutunut unelma, outo ja upea. Kiitos!”

(poimintoja Unikudelmien vieraskirjasta)

 

Elämyksellinen Unikudelmia-näyttelymaailma keräsi Lumotut sanat -sanataideviikkojen aikana 22.4.–16.7. Valvegalleriaan ennätykselliset 14 500 kävijää! Ohjattuihin näyttelyopastuksiin ja erilaisiin työpajoihin osallistui sanataideviikkojen aikana yli 4000 henkilöä, joista lapsia ja nuoria oli reilu 3500.

Unikudelmia on suunniteltu kiertonäyttelyksi. Näyttelykiertue käynnistyy Helsingistä, kun Unikudelmia avautuu Helsingin Annantalolla 14.9. Näyttely on Annantalolla avoinna 17.12.2017 saakka. Helsingistä Unikudelmia siirtyy Kotkaan Merikeskus Wellamoon, jossa se on esillä alkuvuodesta 2018.

Osia Unikudelmia-näyttelykokonaisuudesta on esillä Kiimingin Syke-talolla vielä 2.9. saakka.

 

Unikudelmia on näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Se on kirjallisuuslähtöinen näyttely, jonka jokainen yksityiskohta löytyy sen taustakirjallisuudesta: 31 suomalaisesta yötä tai unta käsittelevästä teoksesta. Näyttelyn kirjoista vanhin on Marjatta Kurenniemen vuonna 1947 julkaistu Unikon satuja ja uusin, oululaisen Satu Alajoen Valon sankari, on julkaistu tänä keväänä. Unikudelmia on mahdollista kokea elämysnäyttelynä, mutta sen maailmaan voi myös syventyä kirjallisuuden kautta joko ennen tai jälkeen näyttelyvierailun. Valveen sanataidekoulu on laatinut jokaiseen näyttelyn teokseen sanataideharjoituksia, jotka ovat näyttelyn verkkosivuilla vapaasti käytettävissä (www.unikudelmia.fi).

Unikudelmia on erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus. Näyttelyssä on esillä myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia – sen maailmassa kaikenikäiset voivat astua kirjojen kansien sisäpuolelle, unien toiseen todellisuuteen. (Anna Anttonen ja Kati Inkala)