28.07.2017
Valveen elo-syyskuu täynnä tapahtumia!

Kulttuuritalo Valve tarjoaa monipuolisen kattauksen kulttuuria heti syksyn alkuun! Ovet avautuvat maanantaina 31.7. kesätauon jälkeen.

Elo-syyskuun Valveaika eli Valveen tapahtumakalenteri on julkaistu ja se on jaossa Valveella, kirjastoissa ja keskustan Oulu10-palvelupisteessä. Sähköisesti tapahtumakalenteri on selailtavissa täällä.

Elo- ja syyskuussa Valveen valloittavat monet festivaalit ja tapahtumat. Talossa nähdään ja koetaan muun muassa Oulun Muusajuhlien (8.–13.8.) ja Oulun Musiikkivideofestivaalien (23.–27.8.) ohjelmistoa. Syyskauden aloitus tuo mukanaan myös manga- ja animekulttuuriin keskittyvän Animeseminaarin (su 20.8.), ja elektronisen musiikin tapahtuman Time Tunnelin, joka tanssittaa Valveella lauantaina 2.9. Oulun Taiteiden Yötä (to 17.8.) vietetään Valveellakin monipuolisen ohjelman merkeissä, ja talo on tuolloin avoinna puoleen yöhön saakka.

Elokuvateatteri Studion ohjelmiston aloittaa elokuun alussa Francois Ozonin Frantz (Ranska/Saksa 2016), ja pe 11.8. ohjelmistoon saapuu Asghar Farhadin The Salesman (Iran/ Ranska 2016). Studion elokuun ohjelmistossa nähdään myös Mike Millsin Vuosisadan naiset (Yhdysvallat 2016) ja Jarmo Lampelan Alma de Sant Pere (Suomi 2016).

Suosittu Flow-sirkuksen esityssarja tuo Valvesaliin elokuussa ihastuttavan Vau vanne -vauvasirkusesityksen (ke 30.8.) ja syyskuussa taianomaisen Moon Illusion -esityksen (29.9.–30.9.).

Tanssin ystäville Valveen elo-syyskuu tarjoaa mm. OuDance-tanssifestivaalin (13.–17.9.), Katja Koukkulan ja Jussi Väänäsen Onnelliset -tanssiteoksen (19.–21.9.) ja Balettituotantoryhmä Tenhon Pelto-baletin (23.9.–24.9.).

Syksyn konserttien sarjan aloittaa su 13.8. Anne-Mari Kivimäen Lakkautettu kylä- konsertti, jossa soi perinnemusiikki ja haitari-trance. Valvesalissa konsertoivat elo-syyskuussa myös mm. Varjakka String Band ja Wasel ja Weasels (la 19.8.), flamencoduo Anna Murtola ja Joonas Widenius (ke 6.9.) sekä Vastarannan siili -lastenmusiikkiorkesteri (su 10.9.).

Valvegallerian syyskauden avaa tekstiili- ja kuvataiteilijoiden Synnöve Dickhoff´n, Helena Kaikkosen, Ulla Pohjolan ja Kaija Poijulan yhteisnäyttely Sivumerkityksiä ke 9.8. Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa syyskauden aloittaa Sami Parkkisen Father and Son -näyttely ja Sarjakuvagalleria!ssa Pentti Otsamon sarjakuvanäyttely. Kuukausittaiset, kaikille avoimet Kiertelemättä-yleisöopastukset Valveen gallerioissa jatkuvat syyskaudella, kauden ensimmäinen kierros on torstaina 3.8. klo 17. 

Suositut Art Goes Afterwork -tapahtumat jatkuvat syyskaudellakin perjantaisin klo 16–18 alkaen pe 25.8. 
Valveen kahvila Konst o. Delissä pääsee nauttimaan syyskaudella myös jazzbrunsseista 10.9. alkaen.

Kaikki elo-syyskuun tapahtumat löytyvät myös Valveen nettisivuilta www.kulttuurivalve.fi