28.04.2017
Lumottu toukokuu Valveella!

Toukokuu on Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkojen juhlakuukausi ja täynnä ohjelmaa! Tiedossa on niin kirjallisia juhlia kuin Soivan Siilin ja runopoika Danielin konserttikin sekä Katti Matikaisen kirjamylly-esitys. Festivaalille saapuvat myös kirjailijavieraat Tuutikki Tolonen, Sanna Tahvanainen ja Laura Ertimo.

Torstaina 4.5. pienimmät sanataiteen ystävät juhlivat Valvesalissa Unihiekkakuun naamiaisjuhlan tunnelmissa. Kunniavieraaksi saapuu Unikudelmia-näyttelystä tuttu kirjailija Sanna Tahvanainen. Mukana menossa on myös Oulun kaupunginkirjaston pop up!

Perjantaina 5.5. Lumottu ilta alkaa nuorille ja aikuisille suunnatulla kirjallisella illalla: esiintymässä on Valveen sanataidekoulun nuorten harrastajien lisäksi ja kaikkien illan vieraiden iloksi tietokirjailija Laura Ertimo ja mm. Mörkövahti-kirjastaan tunnettu kirjailija Tuutikki Tolonen.

Perjantai-ilta 5.5. huipentuu Varjojen piiri -tribuuttikonserttiin, jolloin lavalle nousevat mm. rap-artistit Amoc, Ailu Valle, Talonpoika Lalli ja Ambassa.

Sunnuntaina 7.5. Valvesalissa esiintyvät runopoika Daniel yhdessä Soivan Siilin kanssa Riimiks -runokonsertilla. Koko perheen konsertissa kuullaan kourallinen perinteisiä suomalaisia riimejä ja toinen kourallinen uudempia runojalkoja, ja sekaan puhalletaan Soivan Siilin säveliä!

Sunnuntaina 14.5. Valveella juhlitaan äitienpäivää Katti Matikaisen kirjamylly -esityksen tunnelmissa. Yli 3-vuotiaille suunnatussa esityksessä lapsille tutut Katti Matikainen ja Nakkirakki syöttävät kirjamyllyyn uusia kotimaisia lastenkirjoja ja pyöräyttävät ilmoille kirjavinkkausta, ääneenlukua ja tarinaimprovisaatiota. Kahvila Konst o. Delissä on mahdollista myös nauttia äitienpäivän kakkubuffe´sta.

Sunnuntaina 21.5. Riimikissan runokonsertissa lorutellaan ja leikitään sanataideopettaja Anna Anttosen ja Kati Inkalan ohjauksessa Oulun Sinfonian elävän musiikin tuomissa tunnelmissa. Kyseessä on Oulu Sinfonian ja Valveen sanataidekoulun yhteinen taidetuokio sylivauvoille ja heidän perheilleen.

Liput esityksiin ja tapahtumiin Valveen lippumyymälästä, avoinna ke–su klo 12–19, p. 08 5584 7575 ja osoitteesta www.ticketmaster.fi!

UNIHIEKKAKUUN NAAMIAISJUHLAT to 4.5. klo 18, Valvesali
LUMOTTU ILTA, kirjallinen ilta nuorille ja aikuisille pe 5.5. klo 18.30, Valvesali
EDORF: VARJOJEN PIIRI -TRIBUUTTIKONSERTTI pe 5.5. klo 21, Valvesali
RUNOPOIKA DANIEL JA SOIVA SIILI: RIIMIKS – LASTEN RUNOKONSERTTI su 7.5. klo 16, Valvesali
KATTI MATIKAISEN KIRJAMYLLY -ESITYS su 14.5. klo 14 ja 16, Valvesali
RIIMIKISSAN RUNOKONSERTTI su 21.5. klo 13 ja 14, Valvesali

Lisätietoja kaikesta tästä ja muusta: www.lumotutsanat.fi

Muista myös sanataidesunnuntait Unikudelmia-näyttelyssä 7.5., 14.5., 21.5., 28.5., 4.6. ja 11.6. klo 15! Sanataideviikoilla sunnuntait ovat juhlapäiviä, jolloin Unikudelmia-näyttelyssä on tarjolla Oili Tannisen rakastettuun Nunnu-kirjaan perustuva tarinatuokio sekä opastettu näyttelykierros. Avoinna on myös pop up -kirjakauppa Kirjava, josta voi hankkia sanataideviikkojen teemakirjallisuutta kotiin.

Tiedustelut: Valveen sanataidekoulun vastaavat opettajat: Kati Inkala (kati.inkala@ouka.fi / p. 044 703 7543) ja Anna Anttonen (anna.anttonen@ouka.fi / p. 044 703 75 41)