07.03.2017
Jukka Perko Avara & Hannu-Pekka Björkman Haukiputaan Teatterikuopalla ke 22.3. klo 19

Oulun Musiikkijuhlat ja Valveen alueelliset kulttuuripalvelut tuovat Jukka Perko Avaran ja Hannu-Pekka Björkmanin ”Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat” –teoksen Haukiputaan Teatterikuopalle.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman tulkitsee Finlandia-palkitun Antti Hyryn kuulaita ajatuksia Jukka Perkon musiikin tukemana. ”Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat” -teos luo uuden kuulokuvan sille, miten proosa ja musiikki voivat kohdata toisensa täysivertaisina. Yhdessä elementit muodostavat kudelman, jonka säikeistä muodostuu kuvia, jotka ovat täynnä herkkyyttä ja voimaa.

Hyry on siitä harvinainen kirjailija, että dramatiikka ei synny konflikteista ihmisten välillä vaan ajan kulumisesta. Se todentuu kuulijalle ihmisen sisäisissä liikkeissä, huomioissa, junan huojunnassa, veden virtauksessa, hämärän tulossa. Hyryn teksti on kiinteää ja samalla kirkasta kuin lasi. Sen läpi näkee - tai kuulee. Kaikki maailmankaikkeudessa tuntuu olevan paikoillaan. Mutta ihmisen mieli vaeltaa.

Jukka Perko Avara & Hannu-Pekka Björkman
TUMMILLA SEINILLÄ KIRKKAAT IKKUNAT
Ke 22.3. klo 19 Teatterikuoppa (Revontie 45, Haukipudas)
Liput 22/17 €

Lipunmyynti Ticketmaster: http://www.ticketmaster.fi/event/tummilla-seinilla-kirkkaat-ikkunat-lippuja/195973 Lipun hintaan lisätään toimituskulut.

Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet sekä Teatterikuopan ja Valveen lippumyymälät.

Kesto noin 75 min (ei väliaikaa).

Hannu-Pekka Björkman sanan säilä
Jukka Perko
saksofonit
Teemu Viinikainen
akustinen kitara
Jarmo Saari
sähkökitara

Lisätietoja:
https://www.facebook.com/events/1401616063203087/
www.omj.fi