18.10.2019-16.11.2019 Henna-Maria Hanhineva: NAISEN SYDÄN

JoJo – Oulun Tanssin Keskus esittää:

Naisen sydän on tanssiteos katseesta, kohtaamisesta ja ystävyydestä.

Sydän on ympäri kehoani

Naisen sydän on piirissä tapahtuva kohtaamisten kudelma kahdelle tanssijalle ja muusikolle, jonka instrumentteina ovat piano ja oma ääni. Naisen sydän sykkii inhimillisyyttä, kurkistaa tekijöidensä kokemushistoriaan, kurkottaa kohti sydänten välistä ymmärrystä, uskaltaa paljastaa itsensä, jotta joku, joka välittää, on vastassa kun tipumme ja inspiroituu sosiologi Francesco Alberonin ajatuksista aidosta ja tasaveroisesta ystävyydestä.

Ihmissielu - valloittava, muuttuva, monimutkainen

Teoksen taustalla on kysymys, voisiko naisten välinen ystävyys olla kannustavaa vailla kilpailua? Voisiko ystävyys olla kuin pitkä lämmin kesäpäivä, jossa on lupa kompuroida ja olla keskeneräinen? Miltä se silloin tuntuisi, miten sitä kehollisesti elettäisiin? Teos on kiinnostunut myös katseesta niin konkreettisena tekona kuin symbolisesti: millä tavoin katson itseäni ja sen myötä toisia?

Sydämeni rakastaa sinua

Aika: pe 18.10. (ensi-ilta), la 19.10. klo 19, su 20.10. klo 16, sekä to 14.11., pe 15.11. ja la 16.11 klo 19

Paikka: Valvesali

Liput: 15/12 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi

6 € JoJo jäsenet ja Oamkin tanssinopettajakoulutuksen väki Valveen lippumyymälä

 

Kaikukortilla kaksi paikkaa seuraaviin näytöksiin (yksi paikka / Kaikukortti):

La 19.10. klo 19, su 20.10. klo 16, to 14.11. klo 19, pe 15.11. klo 19  ja la 16.11. klo 19

 

12.10.2019-01.11.2019 Akseli Klonk: SATU K

Lapsille, joiden vanhemmat erosivat. Lapsille, joista vanhempien riidat tuntuvat pahalta. Aikuisille, joiden täytyy olla rohkeita, mutta jotka kaipaavat lohtua. Timo Harjun Satu kameleontille ja muita satuja sinulle- kirjaan pohjautuva esitys käsittelee lasten kokemaa, vanhempien eron jälkeistä turvattomuutta ja vaikeita erotilanteita herkällä ja mielikuvituksekkaalla otteella. Esityksessä jännitetään, iloitaan, surraan ja selviydytään onnelliseen loppuun!

Yhteistuotanto Kameleontti- työryhmän kanssa

Aika: la 12.10. klo 15, ke 16.10., to 17.10. ja pe 18.10. klo 9.30. la 19.10. klo 13 (PERUTTU) ja klo 15 (PERUTTU) , ke 23.10., to 24.10. (täynnä) ja pe 25.10. klo 18, la 26.10. klo 13 ja klo 15, ke 30.10., to 31.10. ja pe 1.11. klo 9.30

Paikka: Valvenäyttämö

Kesto: n. 45 min

Ikäsuositus: 6–106-vuotiaille

Liput: 7,50 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi

www.akseliklonk.fi

09.10.2019-03.11.2019 Lähdössä maali, maalissa nyt

Lähdössä maali, maalissa nyt
– Oulun Taiteilijaseuran toteuttama näyttely osana Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikkoja

Avajaiset ti 8.10. klo 17-19. Tervetuloa!

Juhlanäyttelyviikot ovat tänä vuonna 90 vuotta täyttävän valtakunnallisen Taidemaalariliiton yhteistyössä paikallisten taiteilijaseurojen kanssa toteuttama näyttely- ja tapahtumasarja, joka tuo lokakuun aikana esille maalaustaiteen monimuotoisuutta ja suomalaisia taidemaalareita 17 paikkakunnalla eri puolella Suomea.

Lähdössä maali, maalissa nyt -näyttelyssä Galleria 5:ssä on esillä yhdeksän Oulun ja Kainuun alueella työskentelevän taidemaalarin teoksia. Taiteilijat ovat: Juho Arvola, Anssi Hanhela & Erja Kärkkäinen, Irina Havaste-Ukkola, Kaija Hinkula, Pekka Homanen, Anja Kurikka, Urho Kähkönen ja Mayumi Niiranen-Hisatomi.

Näyttelyn nimessä heijastuvat taidemaalauksen pitkä historia ja se usein ytimiin menevä lähtökohtaisuus, mikä maalauksella ilmaisukeinona on monen taiteilijan työskentelyssä. Kaikuja maalauksesta voi löytää muodoltaan hyvin monenlaisista teoksista. Nimi kertoo maalaamisesta myös elävänä ilmaisukeinona tässä ajassa. Välineenä maalaus on notkea ja välitön, havainnosta alitajuiseen keveästi liikahtava ja tarvittaessa hyvinkin suoraa toimintaa. Näistä lähtökohdista näyttelyn on kuratoinut oululainen kuvataiteilija, kriitikko Leena Kangas.

Juho Arvolan ekspressiiviset muotokuvat, Anssi Hanhelan ja Erja Kärkkäisen kahden taiteilijan vuorovaikutuksessa syntynyt yhteismaalaus, Irina Havaste-Ukkolan maalausten sisäinen valo, maalin substanssi Kaija Hinkulan teoksissa, tositarinat koulukiusaamisesta Pekka Homasen öljymaalausten taustalla, Anja Kurikan akvarelleihinsa tavoittamat paikkamuistot, Urho Kähkösen viljasäkeille toteuttama maalausinstallaatio sekä Mayumi Niiranen-Hisatomin laajan maalauksen ensisilmäyksellä abstrakti mutta tarkastelun mittakaavaa muuttamalla meitä jokaista koskettava rakenne.

Tätä kaikkea on tarjolla gallerian kolmessa huoneessa. Näyttely tulee olemaan tiivis ja yllätyksiäkin sisältävä, sillä osa teoskokonaisuuksista on tehty tätä näyttelyä varten ja esillä nyt ensimmäistä kertaa.

– Ajatuksenani on ollut, että näyttelyssä maalaus ja maalaaminen tulevat visuaalisen rinnalla esille myös fyysisenä, kehollisena toimintana ja kokemuksena. Että maalaus tulee iholle, kuraattori toteaa. – Ehkä ”Anna mulle maalausta” voisi olla näyttelyn toinen nimi, hän jatkaa.
 

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden vuonna 1929 perustettu valtakunnallinen järjestö, joka työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Jäseniä liitolla on noin 1300. Juhlanäyttelyviikkojen tapahtumaohjelman ovat luoneet paikallisella tasolla toimivat rekisteröidyt taiteilijaseurat tai taiteilijayhdistykset. Lisätietoja: www.painters.fi/juhlanayttelyviikot

http://galleria5.artoulu.fi/

 

Galleria 5
Hallituskatu 5

Avoinna:

ke-pe klo 12-18

la -su klo 12-16