15.08.2019-08.09.2019 Talo täynnä taidetta

Oulun Taiteilijaseuran taidemyyntitapahtuma valtaa neljän viikon ajaksi Galleria 5:den ja ARTo taidelainaamo ja -myymälän tilat lattiasta kattoon maalauksilla, veistoksilla, grafiikalla ja valokuvilla. Esillä on runsaasti aitoa taidetta kymmeniltä Oulun seudun, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ammattikuvataiteilijoilta.

Nyt toista kertaa järjestettävä tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä saman katon alla näin laajasti teoksia alueen taiteilijoilta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa tekemään löytöjä. Ostamansa tai lainaamansa teoksen saa heti mukaan.

Kaikille avoimet avajaiset ke 14.8. klo 18-20.


Tapahtuma on mukana Kiertelemättä-opastuksella to 5.9. klo 17. Tervetuloa!

galleria5.artoulu.fi

14.08.2019-28.08.2019 OYT esittää: MATKA

Minne olet aina halunnut matkustaa? Oulun Ylioppilasteatterin improvisaatioryhmä Ulla & Bori esittää improvisoidun näytelmän, jossa yleisö saa halutessaan vaikuttaa matkan kohteeseen, matkaan lähteviin henkilöihin ja siihen, mitä matkalla tapahtuu. Tule luomaan näytelmä.

Jokainen matka on aina erilainen. Lähde mukaan!

 

Toteutus: Improvisaatioryhmä Ulla & Bori

 

Aika:  ke 14.8., ke 21.8., ke 28.8. klo 19

Paikka: Valvenäyttämö

Kesto: n. 1 h

Liput: 15/10 € Valveen lippumyymälästä ja www.ticketmaster.fi

 

http://oulunylioppilasteatteri.fi/

10.08.2019-15.09.2019 Aapo Huhta: BLOCK

“Meistä kaikista jää tänne jonkinlainen jälki ja tuntuu tärkeältä pysähtyä miettimään millaisen jäljen meistä kukin jättää”. - Aapo Huhta

Block on valokuvaessee nykyajan metropolista ja ihmisen paikasta siellä. Kuvakokonaisuus luo ensisilmäyksellä dystooppisen kaupunkinäyn, jossa raha haisee, ihmiset etsivät onnea, toisiaan ja tarkoitusta elämälleen. Teoskokonaisuus liikkuu dokumentaarisen kerronnan ja rakennetun kuvan rajapinnalla. Kuvissa toistuu äärimmilleen viety pelkistys. Pääosassa on betoniviidakko, ja ihmiset on kuvattu tietoisesti etäältä. Teossarjan nimi tarkoittaa korttelia, mutta viittaa etäisyyteen ihmisten välillä. Kuvakokonaisuus viettelee katsojan ihmettelemään, tällaisenko maailman me halusimme rakentaa.

Projektin kuvat on otettu New Yorkissa vuosina 2014 ja 2015. Block on ollut aikaisemmin esillä Fotografiskassa Tukholmassa ja Kehrer Galeriessa Berliinissä vuonna 2016 sekä Creat Spacessa Helsingissä 2018 ja Valokuvakeskus Nykyajassa keväällä 2019. Teos on julkaistu valokuvakirjana (Kehrer Verlag, 2015).

Aapo Huhta on Helsingissä työskentelevä valokuvaaja. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2015. Hänen työskentelynsä keskittyy kokeelliseen dokumentarismiin. Teosten aihepiirit Huhta löytää usein pienten sattumien kautta henkilökohtaisista kokemuksista. Valokuvaessee-muoto, valokuvakirjataide ja siihen liittyvät erilaisten metodien ja narratiivien kokeilu ovat merkittävä osa Huhdan työskentelyä. Huhta valittiin vuonna 2014 Magnum Photosin Top 30 Under 30 -valokuvaajan listalle sekä vuoden pohjoismaiseksi nuoreksi valokuvaajaksi 2015. Huhta on tunnettu myös toimeksiantoina tehdyistä töistään.

 

 

Lisää taiteilijasta: aapohuhta.com

 

Näyttely esitellään kulttuuritalo Valveen Kiertelemättä –näyttelyopastuksella 5.9.2019 klo 17. Vapaa pääsy.