24.01.2020-25.01.2020 Takkunen-Lauri-Kärkkäinen: KESÄKISSAT

KESÄKISSAT

Takkunen-Lauri-Kärkkäinen

Kesäkissat-monologi kertoo yhden rajakaupungissa kasvaneen ja eläneen naisen vaiheista. Tapahtumat kattavat useita vuosikymmeniä heijastellen pikkukaupungista kotoisin olevan naisen haaveiden ja todellisuuden epäsuhtaa. Vaikka tarina kerrotaankin yhden naisen voimin, näyttämöllä pyörii henkilöitä autovuokraamon kympistä naiseksi pukeutuvaan natsi-isäpuoleen.

Esitys sisältää iloa, surua, runoutta ja kaipuutta ja suurimpana, yksinäisyyttä. Tarina paljastaa naisen elämän kipukohdat.

”Helvetti tytöt, eikö meidän pitänyt rakentaa kaikki tsygeder?”

Monologin on käsikirjoittanut Tommi Takkunen, sen esittää Paula Lauri.

Ohjauksesta, lavastuksesta, puvustuksesta ja valoista vastaa Erja Kärkkäinen.

Aika: pe 24.1. ja la 25.1. klo 19

Paikka: Valvesali

Kesto: n. 50 min

Liput: 12/10 € Valveen lippumyymälä ja Ticketmaster (+toimituskulut)

Esityksissä käy Kaikukortti (paikkoja rajoitetusti).

15.01.2020-16.02.2020 Heidi Toivainen: Tuulisina öinä kun en saa unta

15.01.2020-26.01.2020 Tuulikki Korhonen

"Olen juuri päättänyt päivätyöni pitkän työuran jälkeen. Nyt olisi aikaa enemmän keskittyä maalamiseen, valokuvaamiseen, matkustamiseen ja perheeseen.  Mieleni harhailiee ajatuksissa, minne nyt suuntaan huomioni, mihin asettaisin päämääräni. Onko edessäpäin jotain hyvää ja valoisaa? Mitä jos kaikki ei menekään niin kuin haaveilee. Jonkinlainen risteyskohta on käsillä.
Näyttelyni kuvat ovat palasia ja poimintoja mietteistäni. Tunnelmia ja haaveita, joissa luonto on aina jotenkin mukana. Matkani suuntautuisivat mieluummin pohjoisten vesien äärelle kuin etelän rannoille, metsiin ja soille kaupunkien sijaan. Linnunlaulu soi korvissani kauniimmin kuin mikään konserttisali voi tarjota." Tuulikki Korhonen

Korhonen Tuulikki (s. -55) on oululainen kuvataiteilija. Hän on suorittanut kuvataiteen aine- ja perusopinnot Lapin avoimessa yliopistossa ja piirustus- ja maalausopintoja Taideteollisessa korkeakoulussa. 

 

http://arto.artoulu.fi/arto-arttila