27.03.2017 Lumotut sanat -festivaali 22.4.–16.7 kietoutuu unien kudelmiin

Näyttelyelämyksiä, kirjailija- ja esiintyjävieraita, sanataidepajoja, tarinamatkoja, runoja ja konsertteja – Lumotut sanat -sanataideviikot tuo kirjakuhinaa Ouluun ja kulttuuritalo Valveelle huhtikuusta heinäkuuhun!

Lumotut sanat -festivaalin ohjelma on julkistettu ja löytyy verkosta osoitteesta www.lumotutsanat.fi.

Tämän vuoden festivaali sukeltaa suomalaisen kirjallisuuden uniin. Festivaalin päätuotantona Valvegalleriaan kasvaa Lumottujen sanojen oma uusi suurtuotanto Unikudelmia – näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista (www.unikudelmia.fi).

Unikudelmia-näyttelyn ja kevään festivaalin avajaisjuhlia vietetään lauantaina 22.4., mistä käynnistyvät sanataiteen huikeat 12 juhlaviikkoa! Viikkojen aikana vieraiksi saapuu mm. useita lastenkirjailijoita ja -kuvittajia. Festivaalilla esiintyvät myös muun muassa Katti Matikainen kirjamyllyineen sekä runopoika Daniel Helakorpi yhdessä Soiva Siili -duon kanssa. Tuttuun tapaan ohjelmassa ovat myös Sanataidesunnuntait sekä ryhmille järjestettävät maksuttomat tarinatuokiot ja opastetut näyttelykierrokset.

Sanataideviikkojen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja monet niistä maksuttomia.

Lisätiedot (etunimi.sukunimi@ouka.fi):
Kati Inkala ja Anna Anttonen, sanataideviikkojen taiteelliset johtajat (Valveen sanataidekoulun vastaavat opettajat)
p. 044 703 7543 tai 044 703 7541
Maaria Rousu, sanataideviikkojen tiedottaja (suunnittelija, kulttuuritalo Valve)
p. 044 703 7546

www.lumotutsanat.fi

www.facebook.com/lumotutsanat

www.unikudelmia.fi

www.sanataidesanoja.fi

 

16.03.2017 Meeri Koutaniemi & Hanna Jensen: Ikinä en sano, että juurihan tuon kysyit –valokuvanäyttely Kiimingin Galleria Oskari Jauhiaisessa

Ikinä en sano, että juurihan tuon kysyit -valokuvaprojekti on valokuvaaja Meeri Koutaniemen, toimittaja Hanna Jensenin ja Pihlajalinnan yhteinen valokuvanäyttely joka yhdistää muistisairaiden, omaisten ja Pihlajalinnan henkilökunnan valokuvia ja koskettavia tarinoita niiden takana.

Meeri Koutaniemi on palkittu valokuvaaja, joka on kuvannut kuvareportaaseja ympäri maailmaa. Koutaniemen teoksia on ollut esillä yli 40 näyttelyssä ympäri maailmaa. Hänet on valittu Vuoden lehtikuvaajaksi vuosina 2013 ja 2014. Koutaniemi on palkittu työstään kansainvälisesti Saksassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Hanna Jensen on helsinkiläinen kirjoittaja, journalisti, kirjailija ja tarinankertoja, jolla on omakohtaista kokemusta muistisairaan läheisen kanssa. Kirja 940 päivää isäni muistina on Jensenin kirjoittama tietokirja ja kertomus muistisairaan elämästä ja tämän hoitamisesta 2,5 vuoden ajalta.

Galleria Oskari Jauhiainen, Syke-talo
Kirjastokuja 1, Kiiminki
15.3. – 8.4.2017
Vapaa pääsy

Avoinna
ma-to 9-19
pe klo 9-17
la 9-15

Kiimingin Syke-talossa sijaitseva Galleria Oskari Jauhiainen esittelee kiiminkiläissyntyisen kuvanveistäjä Oskari Jauhiaisen (1913–1990) elämäntyötä. Galleriassa on perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvien näyttelyiden tila, jonka ohjelmistosta vastaa kulttuuritalo Valve.
Lisätietoja: https://www.ouka.fi/oulu/syke-talo/

07.03.2017 Jukka Perko Avara & Hannu-Pekka Björkman Haukiputaan Teatterikuopalla ke 22.3. klo 19

Oulun Musiikkijuhlat ja Valveen alueelliset kulttuuripalvelut tuovat Jukka Perko Avaran ja Hannu-Pekka Björkmanin ”Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat” –teoksen Haukiputaan Teatterikuopalle.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman tulkitsee Finlandia-palkitun Antti Hyryn kuulaita ajatuksia Jukka Perkon musiikin tukemana. ”Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat” -teos luo uuden kuulokuvan sille, miten proosa ja musiikki voivat kohdata toisensa täysivertaisina. Yhdessä elementit muodostavat kudelman, jonka säikeistä muodostuu kuvia, jotka ovat täynnä herkkyyttä ja voimaa.

Hyry on siitä harvinainen kirjailija, että dramatiikka ei synny konflikteista ihmisten välillä vaan ajan kulumisesta. Se todentuu kuulijalle ihmisen sisäisissä liikkeissä, huomioissa, junan huojunnassa, veden virtauksessa, hämärän tulossa. Hyryn teksti on kiinteää ja samalla kirkasta kuin lasi. Sen läpi näkee - tai kuulee. Kaikki maailmankaikkeudessa tuntuu olevan paikoillaan. Mutta ihmisen mieli vaeltaa.

Jukka Perko Avara & Hannu-Pekka Björkman
TUMMILLA SEINILLÄ KIRKKAAT IKKUNAT
Ke 22.3. klo 19 Teatterikuoppa (Revontie 45, Haukipudas)
Liput 22/17 €

Lipunmyynti Ticketmaster: http://www.ticketmaster.fi/event/tummilla-seinilla-kirkkaat-ikkunat-lippuja/195973 Lipun hintaan lisätään toimituskulut.

Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet sekä Teatterikuopan ja Valveen lippumyymälät.

Kesto noin 75 min (ei väliaikaa).

Hannu-Pekka Björkman sanan säilä
Jukka Perko
saksofonit
Teemu Viinikainen
akustinen kitara
Jarmo Saari
sähkökitara

Lisätietoja:
https://www.facebook.com/events/1401616063203087/
www.omj.fi