15.04.2019 Kesäfiiliksestä tekemistä kesälomalle

Kesäfiilis on ilmestynyt jo 41. kerran

Kesäfiilikseen on koottu tiedot Oulussa järjestettävästä lasten ja nuorten kesätoiminnasta. Tekemistä kesälomalle tarjoavat Oulun kaupungin lisäksi järjestöt, urheiluseurat ja muut toimijat.

Kesälomalle on tarjolla tekemistä laidasta laitaan liikunnan, kulttuurin, retkien, kurssien ja rennon yhdessäolon merkeissä. Ilmoittautumisaika vaihtelee järjestäjän mukaan. Pääosa kursseista ja leireistä on maksullisia, mutta joukossa on myös ilmaista puuhaa.

Hae helposti hakukoneella

Kesäfiilis-tarjonta löytyy osoitteesta www.ouka.fi/fiilisFiilis-sivulle on koottu kaikki kurssit, leirit ja tapahtumat yhteen tiedostoon. Samalta sivulta pääset myös hakukoneeseen, jolla on helppo hakea juuri itseä kiinnostavaa toimintaa erilaisten hakukriteerien avulla.

Kesäfiiliksessä ovat mukana myös mm. Valveen elokuvakoulun ja Valveen sanataidekoulun kurssit!

15.04.2019 Oulun Puistopiknikien ohjelmahaku on käynnissä! Hae mukaan 15.4.–6.5.

Puistopiknikit ihastuttavat Oulun kaupunkikuvaa kesä-elokuussa. Keskustan piknikeistä nautitaan Hollihaan puistossa ja aluepiknikeistä Oulunsalon kotiseutumuseolla, Äimäraution siirtolapuutarhassa, Haukiputaan toimintapuistossa sekä Koitelin lavalla. Kesän esiintyjät ja tarkempi aikataulu julkaistaan kesäkuun alussa.

Ohjelmahakuun toivotaan monipuolisia ja rohkeita ehdotuksia. Hakuun voivat osallistua erilaiset esiintyvät taiteilijat, mutta myös muut sisällöt, kuten liikunnalliset ohjelmat, ovat tervetulleita.

Ohjelmahaussa voi tarjota yksittäisen esityksen sijaan myös ohjelmakokonaisuutta. Ohjelmakokonaisuuksien haku on suunnattu ensisijaisesti yhdistyksille ja työryhmille.

Lisätietoja ja sähköinen hakulomake: https://www.ouka.fi/puistopiknikit

04.04.2019 Lumotut sanat -festivaali tuo tullessaan uunituoreen kirjan sekä elämysnäyttelyn

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkoja vietetään 27.4.–9.6.2019. Ohjelmisto on julkaistu ja siihen voi tutustua verkkosivulla www.lumotutsanat.fi.

Tykkäystutkimuksia, sinistä surua, pelon seittejä ja kirjavaa iloa – tänä keväänä Lumotut sanat on tunteita täynnä! Festivaalin päätuotantona Valvegalleriaan rakentuu aivan uusi taidemaailma: Minä tykkään nyt – näyttely ilosta, surusta ja muista tunteista.

Näyttely perustuu samannimiseen kirjaan (WSOY 2019), jota festivaalin taiteelliset johtajat Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat työstäneet yhdessä kirjailija Eppu Nuotion ja kuvittaja Liisa Kallion kanssa. Lumotut sanat ja WSOY järjestävät kirjanjulkkarit osana festivaalin ja näyttelyn avajaisjuhlia lauantaina 27.4.

Festivaalin koko ohjelma löytyy verkkosivuilta www.lumotutsanat.fi. Ohjelma käynnistyy avajaispäivänä mm. livepiirustuskonsertin kantaesityksellä ja jatkuu runsaana kesäkuulle saakka. Ohjelmaan voi tutustua myös www-sivujen sähköisessä käsiohjelmassa.

Lumottujen sanojen vuoden kuvittaja 2019 on Liisa Kallio, jonka oma näyttely Miltä tuntuu on esillä koko sanataideviikkojen ajan kahvila Konst o. Delissä. Näyttelyn työt ovat syntyneet tämän kevään aikana Minä tykkään nyt -projektin innoittamana ja ne ovat esillä ensimmäistä kertaa. Sekä Liisa Kallio että Eppu Nuotio ovat mukana avajais- ja julkistusjuhlissa kulttuuritalo Valveella.

Toukokuussa Lumotut sanat tarjoaa tuttuun tapaan maksutonta ohjelmaa päiväkodeille, kouluille, iltapäiväkerhoille, oppilaitoksille ja muille ryhmille: viikoilla 19–22 Minä tykkään nyt -näyttelyssä järjestetään päivittäin näyttelymatkoja, sanataidepajoja ja opastuksia. Valveen sanataidekoulu on lisäksi laatinut festivaalin teemakirjoihin liittyvän sanataideharjoitusmateriaalin, joka tulee verkkoon vapaasti kaikkien käytettäväksi. Myös näyttelyn nimikirja Minä tykkään nyt on tehtäviä pullollaan!

www.lumotutsanat.fi / www.facebook.com/lumotutsanat / www.sanataidesanoja.fi