06.02.2019 Yläkouluikäisille erityisnuorille suunnattu Sammyn Kulttuurikerho jatkuu – ilmoittautuminen käynnissä

Syyskaudella 2018 käynnistynyt Sammyn Kulttuurikerho jatkuu! Kerhossa pääsee tutustumaan erilaisiin taideharrastuksiin mukavassa porukassa. Ohjaajina kerhossa toimivat eri taiteenlajeihin erikoistuneet ammattilaiset: kevään kerhoissa tutustutaan välineteatteriin Teatteri Akseli Klonkin johdolla, improvisaatioteatteriin Oulun ylioppilasteatterin kanssa sekä valokuvaukseen Pohjoisen valokuvakeskuksen ohjauksessa. Ohjaajien lisäksi kerhossa ovat mukana Valveella palveluavustajana työskentelevä Sammy Häkkinen sekä taideavustaja Otto Koistinen

Kerho on maksuton. Kokoontumiset kulttuuritalo Valveella torstaisin klo 16–17.30, yhteensä yhdeksän kertaa aikavälillä 21.2.–16.5.

Ilmoittautuminen sähköpostilla ma 18.2. mennessä Otolle: otto.koistinen(a)ouka.fi

Lisätietoja linkin takaa.
Sammyn Kulttuurikerho Facebookissa.

 

Kevään kulttuurikerhon ohjelma:

Välineteatteria
Järjestäjä: Teatteri Akseli Klonk
Päivämäärät: 21.2., 28.2., 14.3.

Improvisaatioteatteria
Järjestäjä: Oulun ylioppilasteatteri
Päivämäärät: 28.3., 4.4., 11.4.

Valokuvausta
Järjestäjä: Pohjoinen valokuvakeskus
Päivämäärät: 25.4., 9.5., 16.5.

09.01.2019 Erityislasten ja -nuorten elokuva- ja teatteriharrastusryhmiä pilotoidaan Oulussa – ilmoittautuminen käynnissä

Oulussa käynnistyy keväällä 2019 kolme uutta elokuva- ja teatterikerhoa kehitysvammaisille lapsille ja nuorille. Erityislasten ja -nuorten tubeklubi, animaatiokerho sekä teatterikurssi käynnistyvät tammikuussa ja maaliskuussa 2019. Toiminta on maksutonta ja se on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille. Kerhoihin ilmoittautuminen on avoinna; linkit ja lisätietoja löytyy kunkin kerhon kuvauksen kohdalta.

Kerhot ovat osa Tuhatta ja sataa -pilottia, jonka kulttuuritalo Valve, Oulu-opisto ja Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry järjestävät osana SATA2 – saavutettava taideharrastus -hanketta.

 

  • Elokuvaa tuhatta ja sataa: Erityislasten ja -nuorten tubeklubi
    Tubeklubi järjestetään kulttuuritalo Valveella lauantaisin 26.1.–1.3.2019 klo 15–16.30

Onko lapsesi kiinnostunut tubettamisesta? Erityislasten ja -nuorten tubetusklubissa osallistujat pääsevät kokeilemaan tubettamista oikean tubetähden, Kaoru Kitsunen johdolla. Tubetus mahdollistaa kameran edessä esiintymisen ja itseilmaisun sekä kiinnostuksen kohteiden esittämisen joko sanoin tai sanattomasti kuvilla esittäen. Tubeklubissa on kuusi kokoontumista. Klubi huipentuu päättäjäisbileisiin, jossa uudet tubetähdet saavat tubediplomit. Klubi on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Ilmoittautuminen: https://www.kuntapalvelut.fi/valve (ryhmät => elokuvakoulun erityisryhmät)
Lisätiedot: Tommi Nevala, 044 7037547, tommi.nevala(a)ouka.fi

 

  • Elokuvaa tuhatta ja sataa: Erityislasten ja -nuorten animaatiokerho
    Animaatiokerho järjestetään kulttuuritalo Valveella lauantaisin 16.3.–11.5.2019 klo 13–14.30 (ei kokoontumista 20.4.)

Erityislasten ja -nuorten elokuvakerhossa tutustutaan elokuvaan omien tunteiden ja ajatusten esittämisen sekä itseilmaisun välineenä. Elokuvakerhossa on kahdeksan kokoontumista, joiden aikana tehdään omat animaatioelokuvat sekä katsotaan elokuva Valveen elokuvateatterissa. Kerho huipentuu omien elokuvien juhlalliseen ensi-iltaan. Kerhon päätteeksi jokainen osallistuja saa elokuvantekijä-diplomin. Kerho on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Ilmoittautuminen: https://www.kuntapalvelut.fi/valve (ryhmät => elokuvakoulun erityisryhmät)
Lisätiedot: Tommi Nevala, 044 7037547, tommi.nevala(a)ouka.fi

 

  • Teatteria tuhatta ja sataa: Erityislasten ja -nuorten teatterikurssi
    Teatterikurssi järjestetään Haukiputaan Teatterikuopalla tiistaisin 22.1.–30.4.2019 klo 16.15–17.45 (ei kokoontumista 5.3.)

Tervetuloa Tuhatta ja sataa -teatterikurssille. Kurssilla tutustutaan teatterin perusteisiin teatteriharjoitteiden ja -leikkien kautta.  Kurssilla tehdään myös teatteri- ja improvisaatioharjoituksia sekä fyysistä ilmaisua rennossa ilmapiirissä pilke silmäkulmassa.

Ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&t=24701
Lisätiedot: Ilona Ruohomäki, 050 468 1558, ilona.ruohomaki(a)eduouka.fi

21.12.2018 Soiva Siili ja Käyrät Torvet Kierikissä la 19.1.

Soiva Siili ja Käyrät Torvet on iloisesti törisevä lastenkonsertti koko perheelle. Konsertissa saat tutustua lempeästi ja leppoisasti Soivaan Siiliin, Oulu Sinfonian käyrätorvensoittajiin, lastenmusiikkikulttuuriin sekä klassisen musiikin kulttuuriin. Konsertissa kuulet Soivan Siilin omia lastenlauluja kiemuraisilla ja kutkuttavilla käyrätorvimausteilla sekä kauniita käyrätorvisävelmiä.

Soiva Siili duo:
Kyösti Salmijärvi - laulu ja kitara
Markus Lampela - laulu, pillit, huuliharppu

Käyrät Torvet trio:
Pasi Salminen – käyrätorvi
Jukka Yletyinen - käyrätorvi
Sauli Orbinski - käyrätorvi

Aika: la 19.1. klo 15
Paikka: Kierikki, Pahkalantie 447, Yli-Ii
Liput 5 € Oulu10-palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi  (+palvelumaksu). Joulun jälkeen jälleen myös Valveen lipunmyynti.   
https://www.facebook.com/events/2346248518781310/