15.06.2018 Säpinää kesään –lastenkonserttien sarja kiertää jälleen Oulussa

Säpinää kesään -lastenkonserttien sarja kiertää jälleen Oulun kaupungin päivystävissä päiväkodeissa heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja elokuun alussa. Soiva Siili –trion konsertit ovat avoimia yleisölle ja mukaan mahtuu kaikki halukkaat olet sitten lomalla, töissä, kylässä, vierailulla tai ohikulkumatkalla. Konsertteihin on vapaa pääsy ja ne järjestää yhteistyössä Valveen alueelliset kulttuuripalvelut ja Oulun kaupungin varhaiskasvatuspalvelut. Konserttien kesto n. 40-45 min.

pe 6.7. Soiva Siili -trio (Kyösti, Markus ja Jomppe)
klo  9 Välikylän päiväkoti, Raivaajankuja 11–15, Jääli
klo 11 Pikku-Vesaisen päiväkoti, Aittokoskentie 14, Ylikiiminki. Konsertti on osa Tervastiima-tapahtumaa. www.tervasvesainen.fi
klo 14 Ryhmäperhepäiväkoti Naperot, Tulisijantie 2 a 4, Yli-Ii. Muurahaisen päiväkoti, Halametsä 2. Konsertti on osa Yli-Iin Pitäjäpäiviä.

to 2.8. Soiva Siili -trio (Kyösti, Markus ja Tommi)
klo 9 Saarelan päiväkoti, Poolakuja 1
klo 10 Maikkulan päiväkoti, Jättikivenkatu 5       
klo 11 Savotta-aukion päiväkoti, Neitsytkorventie 20  
klo 14 Länsituulen päiväkoti, Länsituuli 3, Haukipudas       

pe 3.8. Soiva Siili -trio (Kyösti, Markus ja Tommi)
klo 9 Tuulikellon päiväkoti, Teknologiantie 8 C, Haukipudas     
klo 10.30 Niemenrannan päiväkoti, Nuottamiehentie 1, Oulunsalo    
klo 14 Päiväkoti Kuovit, Mäntypellonpolku 16, Oulunsalo           

https://www.facebook.com/events/201912443777831/  
www.kulttuurivalve.fi/alueelliset/

14.06.2018 Lumotut sanat tavoitti lähes 12 000 kävijää!

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestettiin 12. kertaa Oulussa 21.4.–10.6.2018.

Festivaali toi Valvegalleriaan Kuvitustaiteen klassikot ja Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa -näyttelyt, jotka keräsivät reilut 10 000 vierailua. Näyttelyiden kävijöistä 2 480 osallistui Valveen sanataidekoulun järjestämiin ohjattuihin näyttelykierroksiin tai sanataidepajoihin. Lisäksi muissa festivaalitapahtumissa vieraili n. 1 900 kävijää.

Valvegallerian elämyksellisessä näyttelytilassa esillä ollut kuvitustaiteen aikamatka herätti kävijöissä kiinnostusta ja ihastusta:

– Nostalginen näyttelykokonaisuus herätti monissa muistoja niin omista lapsuuden lukukokemuksista kuin ajasta, jolloin omat lapset olivat pieniä. Siitä rakentui juuri sellainen jaettu sukupolvikokemus kuin toivoimmekin, festivaalin taiteelliset johtajat Anna Anttonen ja Kati Inkala sanovat.

Näiden näyttelyiden valtakunnallinen kiertue päättyi tänä keväänä Ouluun. Festivaalin vuoden kuvittaja Anne Vaskon oma Karhu & Leijona -näyttely puolestaan oli sanataideviikkojen ajan ensi kerran esillä Kahvila Konst o. Delissä ja jatkaa Oulusta matkaansa kiertonäyttelynä.

Erityinen juhlapäivä festivaalilla oli äitienpäivä, jolloin Valveella juhlittiin kirjailija Marjatta Kurenniemen syntymän 100-vuotisjuhlaa. Tilaisuudessa nähtiin kaksi uutta kantaesitystä sekä julkaistiin Kurenniemen saduista ja runoista koottu juhlakirja Toivoisin että asuisin kuussa (WSOY). Syntymäpäiväviikon tilaisuus Oulussa käynnisti valtakunnallisen juhlavuoden, jota koordinoi helsinkiläinen taiteilijakollektiivi Vattumadon talo. Juhlavuoden jatkumisesta löytyy lisätietoa juuri avatuilta sivuilta www.kurenniemi100.fi.

Oulussa sanataidekesä jatkuu vielä Valveen sanataidekoulun järjestämien kesäkurssien merkeissä. Kesäkursseista kolmatta vietetään parhaillaan Kiimingissä ja viimeisintä ensi viikolla Valveella. Valveella järjestetään ensimmäistä kertaa 10–13-vuotiaille suunnattu ”Taiottu roolipeli” -kurssi, jossa sanataide yhdistyy roolipelien maailmaan.

 

www.lumotutsanat.fi / www.facebook.com/lumotutsanat / www.sanataidesanoja.fi

12.06.2018 Päivikin päiviä vietetään jälleen Oulunsalon kotiseutumuseolla la 16.6. klo 14

Oulunsalon perinteinen alkukesän kotiseututapahtuma Päivikin päivät kutsuu oululaisia kotiseutumuseon pihapiiriin. Päivikin päiviä vietetään lauantaina 16.6. ja aiemmasta poiketen jo kello 14 alkaen. Museon idyllisessä pihapiirissä soi musiikki ja raikaa laulu, myös yleisö pääsee laulamaan. Musikantteina ovat Auvo Tuomaala, Aarno Anttila ja Reijo Myllymäki. Vieraiden makuhermoja kutittavat kahvi ja leivonnaiset.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulunsalon Nuorisoseura ry, museo- ja tiedekeskus Luuppi ja kulttuuritalo Valveen alueelliset palvelut.

PÄIVIKIN PÄIVÄT
La 16.6.2018 klo 14
Oulunsalon kotiseutumuseo
Jääsköntie 5, 90460 Oulunsalo

Oulunsalon kotiseutumuseo on avoinna 27.6. - 29.7. keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–16.
https://www.facebook.com/OulunsalonKotiseutumuseo/
p. 050 523 9569