05.12.2019 Johanna Juhola Trio avaa Teatterikuopan kevään la 11.1.

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotisen Jazz & Etno -konserttisarjan kevätkauden aloittaa
Johanna Juhola Trio Haukiputaan Teatterikuopan kevään avauksessa lauantaina 11.1. klo
18.

Johanna Juholan, Roope Aarnion ja Teemu Korpipään muodostama Johanna Juhola Trio
esittää Juholan säveltämää fantasiatangoa, jonka keskeisiä elementtejä ovat tango nuevo sekä
elektronisen ja akustisen musiikkimaailman yhdistäminen. Monet yhtyeen kappaleista on
aikanaan kirjoitettu näyttämöteoksiin ja ne ovatkin kuin pieniä tarinoita – ontuvasta miehestä,
joka kehitti täysin uniikin tangotanssityylin, nykyviestinnän väsyttävyydestä, rakastuneesta
navigaattorista ja pienestä täydellisestä hetkestä. Teemu maustaa Johannan ja Roopen
akustisten instrumenttien sointia sampleilla ja efekteillä. Tyypillistä triolle on välitön ja
hienovarainen musiikillinen kommunikointi, kotoisuuden ja hieman epätodellisten tunnelmien
vaihtelu sekä heittäytyvä improvisaatio ja leikkisyys.

Juhola on puhaltanut pölyjä pois vanhoista käsityksistä harmonikasta instrumenttina ja häntä
on kutsuttu kurittomaksi tangoinnovaattoriksi, maailmanmusiikkihelmeksi ja yhdeksi
maamme kiinnostavimmista haitarinsoiton uudistajista. Roope Aarnio on suomalaisen
kansanmusiikkikentän käytetyimpiä kitaristeja. Hänen tämänhetkisiä yhtyeitään ovat mm.
Suo, Erinin ja Hilja Grönforsin yhtyeet ja Orkestar Bordurka. Hän on yksi Siba Folk Big
Bandin johtajista ja opettaa ammattiopiskelijoita Sibelius-Akatemiassa. Teemu Korpipää on
monien projektien äänittäjä, äänisuunnittelija, miksaaja, rakentelija, audiokonsultti, säveltäjä,
muusikko ja improvisoija yhteistyökumppaneinaan mm. Susanna Leinonen, Pekka Kuusisto,
Olavi Louhivuori, RinneRadio, Kansallisteatteri ja Avanto-festivaali.

Konsertin toteuttaa yhteistyössä Oulun kaupungin alueelliset kulttuuripalvelut ja Oulun Musiikkijuhlat.

Johanna Juhola Trio
Johanna Juhola | haitarit, accordina
Roope Aarnio | kitara, laulu
Teemu Korpipää | äänisuunnittelu, samplet
Konserttien lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10-palvelupisteet sekä Valveen ja Teatterikuopan lipunmyynnit. Ovelta tuntia ennen konserttia.
Liput: 15/10 €. Jazz-20 ry:n jäsenet 10 €

23.11.2019 Flow-sirkuksen esityssarjassa nähdään syyskauden päätteeksi kaksi huippuvierasta

Oululaisen Flow Productionsin tuottamassa Flow-sirkuksen esityssarjassa nähdään syyskauden päätteeksi kaksi huippuvierasta: Circo Aereon Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show ja ranskalaisen Les Rois Vagabondsin Konsertto kahdelle klovnille. Molemmat teokset nähdään kulttuuritalo Valveen Valvesalissa.

Virtuoosimaisen näyttelijä-miimikko Marc Gassot´n tähdittämä Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show esitetään Valvesalissa kuusi kertaa 26.–30.11. Teos on hauska, taidokas ja hiukan häiriintynyt esitys jännityksestä ja pelosta. Esitys kunnioittaa perinteistä sirkusta maustaen sitä Gassot’n virtuoosimaisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä. Klovneriaa, hämmästyttävää taikuutta ja miimistä eläintenkesytystä sisältävän teoksen katsojina viihtyvät niin nuoret kuin aikuiset. Elokuvallisesta musiikista vastaa Karl Sinkkosen yhden miehen sirkusorkesteri. Juho Rahijärven maalauksellinen valosuunnittelu yhdessä Kati Mantereen lavastuksen ja puvustuksen kanssa luovat tilaan taianomaista menneen maailman tunnelmaa. Teoksen on ohjannut Sanna Silvennoinen. Teos sopii aikuisille ja yli 12-vuotiaille.

Joulukuussa 9.–11.12. Valvesalissa vieraileva Igor Sellemin ja Julia Moa Caprezin toteuttama teos Konsertto kahdelle klovnille yhdistää miimiä, akrobatiaa ja musiikkia. Ohjelmistossa on Vivaldia, Straussia ja Bachia, mutta muusikoina on kaksi klovnia. The Rois Vagabonds puhuu universaalia kieltä. Esitys hämmästyttää, liikuttaa ja huvittaa – se lumoaa niin vanhat kuin nuoret. Teos on saanut ensi-iltansa vuonna 2010 ja sitä on esitetty jo yli 600 kertaa eri puolilla maailmaa.  Vuonna 2013 se palkittiin yleisöpalkinnolla Avignonin Off-festivaaleilla. Teos sopii aikuisille ja yli 8-vuotiaille.

Liput näytöksiin kulttuuritalo Valveen lipunmyynnistä tai www.ticketmaster.fi

Lisätietoja: 
www.flowprod.fi

22.11.2019 Oulun Kaikukortin toiminta vakiintuu

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut ja sivistys- ja kulttuuripalvelut ovat päättäneet, että Kaikukortin toimintaa jatketaan.

– Kaikukortti on Oulussa osoittautunut hyvin tavoittavaksi ja toimivaksi myös suhteessa muihin isoihin kaupunkeihin. Korttia on jaettu aktiivisesti, ja kortin saaneet ovat käyttäneet korttia ahkerasti, kulttuurin hyvinvointipalveluiden vastaava tuottaja Jaana Potkonen kertoo.

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana korttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun palvelun yksikössä. Kortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin sekä kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kaikukortin tavoitteena on parantaa kohderyhmän nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

– Pyrkimyksenä on lisätä taiteen ja kulttuurin saatavuutta ja saavutettavuutta sekä sitä kautta koettua hyvinvointia. Toiminta on ennen kaikkea ennalta ehkäisevää, Potkonen lisää.

Kaikukortti-toiminta alkoi Oulussa kesäkuussa 2018. Kortteja on lokakuun 2019 loppuun mennessä jaettu yhteensä noin 2 800, ja niistä on käytetty yli 1 500 eri korttia. Kaikukortilla on tänä aikana hankittu vajaa 6 000 pääsylippua tai kurssia, joista aikuiselle vajaa 4 000 ja lapselle lähes 2 000. Lapsille ja nuorille Oulussa on hankittu lippuja tai kursseja enemmän kuin muualla maassa.

Eniten Kaikukortti-käyntikertoja on ollut Tiedekeskus Tietomaassa, Oulun teatterissa, Oulun taidemuseolla, Oulu Sinfonian konserteissa sekä Oulu-opiston liikunnan kursseilla. Kaikukortin yhteisökortti on tuonut myös järjestöjen henkilökunnalle mahdollisuuden viedä ryhmiään kulttuurikokemusten pariin.

Jatkossa kortit ovat voimassa vuoden. Jos henkilöllä on jo Kaikukortti, ja asiakkuus sen jakaneeseen tahoon on säilynyt, uutta korttia voi alkuvuodesta tiedustella samasta paikasta. Nyt voimassa olevalla kortilla voi hankkia pääsylippuja tammikuun loppuun asti oleviin tapahtumiin.

Kaikukortti on valtakunnallinen toimintamalli, jota on kehittänyt Kulttuuria kaikille -palvelu ja joka on otettu ensimmäisenä käyttöön Espoossa. Kaikukortti on parhaillaan käytössä tai kokeilussa noin miljoona asukasta kattavalla alueella ympäri Suomen. Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista mukaan ovat lähteneet mm. Kempele, Kemi, Tornio ja Rovaniemi.

Kaikukortista ja tapahtumista saa lisätietoa Oulun Kaikukortin www- ja Facebook-sivuilta:
www.ouka.fi/kaikukortti
www.facebook.com/OulunKaikukortti