31.08.2017 Mimmit 10-v. Ystävyyskiertue poikkeaa Kiimingin Syke-talolla

Suosittu lastenmusiikkiyhtye Mimmit järjestää 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi syksyllä 30 konsertin Ystävyys-kiertueen ympäri Suomea.

Lasten suursuosikki Mimmit täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuotta vietetään teemalla Ystävyys. Mimmit on ollut jo vuosia yksi suosituimmista lastenmusiikkiyhtyeistä Suomessa. Yhtyeen 10-vuotiseen uraan mahtuu paljon; 400 konserttia Suomessa ja ulkomailla, viisi levyä, kolme omaa TV-sarjaa, 39 jaksoa animaatioita suomeksi ja englanniksi, kuusi kirjaa, kaksi tekstiilikokoelmaa, tunnuskappale Japanin suurimman tavarataloketjun kampanjaan ja 1.5 miljoona katselukertaa Youtubessa. Yhtye on saanut vuosien varrella palkintoehdokkuuksia niin Emma-, Kultainen Venla kuin Muoto-gaaloissa. Lapset voivat nauttia Mimmien musiikista ja seikkailuista myös ulkomailla. Mimmit-animaatiot on myyty 25 maahan ja lisäksi niitä voi katsoa Toongogglesin kautta englanniksi 196:ssa maassa.

”Yli 1000 suomalaista lasta osallistui Ystävyys-teemalaulun sanoittamiseen ja siksi on mukavaa kiertää nyt Suomea esittämässä tätä laulua. Mimmeille on tärkeää, että kukaan lapsi tai aikuinen ei jäisi yksin. Ystävyys-konsertissa saa halata ja tanssia ystävän kanssa”, toteaa Mimmien luoja muusikko Pauliina Lerche.

Ystävyys-juhlakonsertissa kuullaan Mimmien suosituimmat kappaleet vuosien varrelta sekä uusia Ystävyys-aiheisia lauluja. Lämminhenkisessä konsertissa tavataan niin Mimmien eläinystäviä kuin ystäviä ympäri maailmaa. Musiikin tunnelmia heijastavat upeat tausta-animaatiot, joissa laulujen tarinat heräävät eloon myös valkokankaalla. Vauhdikkaat tanssit tempaavat yleisön mukaan. Mimmit tanssittavat ja leikittävät myös yleisöä. Saa laulaa ja leikkiä mukana!

Tiistaina 19.9. klo 19 Mimmit esiintyy Kiimingin Syke-talolla. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Valveen alueellisten kulttuuripalveluiden kanssa ja ennakkoliput ovat myynnissä nyt Valveen lipunmyynnissä, Oulu10-pisteissä sekä Ticketmasterissa. Mimmien kiertuetta rahoittavat Taiteen edistämiskeskus ja Musiikin edistämissäätiö. Syke-talon lisäksi Oulussa Mimmit esiintyy Voimala 1889:ssä.

www.mimmit.com
https://www.facebook.com/events/1065626476907911/
http://www.ticketmaster.fi/event/mimmit-ystavyys-juhlakonsertti-lippuja/214147

30.08.2017 Unikudelmia-näyttely keräsi ennätysyleisön ja avautuu syyskuussa Helsingissä

”Upein näyttely ikinä!”
”Uskomattoman ihana! Kuin toteutunut unelma, outo ja upea. Kiitos!”

(poimintoja Unikudelmien vieraskirjasta)

 

Elämyksellinen Unikudelmia-näyttelymaailma keräsi Lumotut sanat -sanataideviikkojen aikana 22.4.–16.7. Valvegalleriaan ennätykselliset 14 500 kävijää! Ohjattuihin näyttelyopastuksiin ja erilaisiin työpajoihin osallistui sanataideviikkojen aikana yli 4000 henkilöä, joista lapsia ja nuoria oli reilu 3500.

Unikudelmia on suunniteltu kiertonäyttelyksi. Näyttelykiertue käynnistyy Helsingistä, kun Unikudelmia avautuu Helsingin Annantalolla 14.9. Näyttely on Annantalolla avoinna 17.12.2017 saakka. Helsingistä Unikudelmia siirtyy Kotkaan Merikeskus Wellamoon, jossa se on esillä alkuvuodesta 2018.

Osia Unikudelmia-näyttelykokonaisuudesta on esillä Kiimingin Syke-talolla vielä 2.9. saakka.

 

Unikudelmia on näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Se on kirjallisuuslähtöinen näyttely, jonka jokainen yksityiskohta löytyy sen taustakirjallisuudesta: 31 suomalaisesta yötä tai unta käsittelevästä teoksesta. Näyttelyn kirjoista vanhin on Marjatta Kurenniemen vuonna 1947 julkaistu Unikon satuja ja uusin, oululaisen Satu Alajoen Valon sankari, on julkaistu tänä keväänä. Unikudelmia on mahdollista kokea elämysnäyttelynä, mutta sen maailmaan voi myös syventyä kirjallisuuden kautta joko ennen tai jälkeen näyttelyvierailun. Valveen sanataidekoulu on laatinut jokaiseen näyttelyn teokseen sanataideharjoituksia, jotka ovat näyttelyn verkkosivuilla vapaasti käytettävissä (www.unikudelmia.fi).

Unikudelmia on erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus. Näyttelyssä on esillä myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia – sen maailmassa kaikenikäiset voivat astua kirjojen kansien sisäpuolelle, unien toiseen todellisuuteen. (Anna Anttonen ja Kati Inkala)

 

25.08.2017 TEATRIX-teatterikerhot alkavat syyskuussa Valveella

Teatteri Akseli Klonk aloittaa tänä syksynä teatterikerhotoiminnan kulttuuritalo Valveen Valvenäyttämöllä. Kerho-ohjaajina toimivat Akseli Klonkin osaavat ja monipuoliset teatterialan ammattilaiset. Sarjakuvamaisen vauhdin omaavat hauskat ja yllättävät teatterikerhot pureutuvat kekseliäästi teatterin tekemiseen.

Ryhmiä on eri-ikäisille:

  • Vanhempi-lapsi Leikix-kerho 2-102-vuotiaille

Pelien ja leikkien kautta teatteri tutuksi.

  • 5-6-vuotiaiden Leikix²-kerho

Pelien ja leikkien kautta teatteri tutuksi².

  • 7-8-vuotiaiden Vauhdix-kerho

Teatteriharjoitteita liikkeen ja leikin kautta.

  • 9-10-vuotiaden Vauhdix²-kerho

Teatteriharjoitteita liikkeen ja leikin kautta².

  • 11-13-vuotiaiden Seikkailux-kerho

Draamaseikkailua teatterin maailmassa.

  • 14-16-vuotiaiden Seikkailux²-kerho

Draamaseikkailua teatterin maailmassa².

  • Yli 17-vuotiaiden Näytelmäx-kerho

Esitysten salat paljastuvat.

Kerhot alkavat 14.9. Kerhot järjestetään torstaisin ja lauantaisin. Syksyn aikana kerhokertoja on 12. Ilmoittautuminen kerhoihin 1.9.mennessä.

Lisätietoja: http://akseliklonk.fi/teatterikerhot.html

 

akseliklonk(a)gmail.com / p. 050 3166 488