04.10.2018 Soivan Siilin kaverit Valveella -lastenkonserttisarjassa 14.10.: Soiva Siili & Matti Patronen

Soiva Siili & Matti Patronen: Muurahaisia pesässä – tarinoita ja lauluja

Su 14.10. klo 16, Valvesali
Liput: 9 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi

Stand up -koomikko Matti Patronen on vetänyt henkiset kurahousut jalkaansa ja saapuu Soivan Siilin vieraaksi puhumaan puuta heinää eli kertomaan uskomattomia tarinoita, joissa ei ole päätä eikä häntää, tai sitten on – sen saa itse päättää. Ja Soiva Siili -duo soittaa ja laulaa uusia ja vanhoja laulujaan – mukana myös Matin laulu ja Matti.

 

Perinteikäs konserttisarja tutustuttaa lapsia taiteeseen – ja taiteentekijöitä lapsiyleisöön

Soivan Siilin kaverit Valveella -konserttisarjassa on vuosien varrella esitelty oululaisille lapsiperheille monia eri taiteen lajeja sekä niiden edustajia. Tällä kertaa Siilien Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela löysivät kaverikseen Stand up -komiikan ammattilaisen Matti Patrosen.

– Viime keväänä tutustuttiin Soivan Siilin Kyöstin ja Markuksen kanssa ja alettiin miettiä yhteistyökuvioita. Olin jo aiemmin ollut kiinnostunut komiikan tekemisestä lapsille, mutta se jäi alkutekijöihinsä. Jokunen lastenlaulukin oli valmiina vuosien takaa, Patronen kertoo.

Nyt palaset kuitenkin loksahtelivat yhteen; yhteinen esitys suunniteltiin valmiiksi ja nähdään Valvesalin lavalla lokakuussa.

– Matkan varrella tarinointi muuttui enemmän satumaiseksi, mutta hauskaa siitä taisi silti tulla, Patronen sanoo.

– Samalla on ollut hienoa seurata, kuinka tehdään ammattimaisesti ohjelmaa lapsille.

Konserttisarjan osalta kyseessä on jo 10. esitysvuosi:

– Konserttisarjan pilotti Kuusikko ja viisikko – Soiva Siili & Seppo Kuusikko kuultiin maaliskuussa 2009, minkä jälkeen Soivan Siilin kaverit Valveella -konserttisarja päätettiin aloittaa. Virallisesti sarjan ensimmäinen konsertti oli Sinfonian Siemeniä 26.9.2009, jossa vierainamme oli Oulu Sinfonian muusikoita, Markus Lampela kertoo.

02.10.2018 Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 1.–5.10.2018

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko on käynnissä. Kyseessä on elokuvan teemaviikko perusasteen koulujen 3.–9. luokille. Elokuvaviikko tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa jo neljättä kertaa. Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu.

Elokuvatrikkihaaste

Syksyllä 2018 Koulujen elokuvaviikko haastaa kaikki Suomen 3.-9. luokkalaiset kuvaamaan omia elokuvatrikkejä! Videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voi kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Suuri joukko oppilaiden kuvaamien elokuvatrikkien parhaimmistoa esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla marraskuussa. Opettajilta saadun palautteen perusteella haaste on otettu koko Suomessa innolla vastaan. Kisa on käynnissä 3.9. - 31.10.2018. Elokuvatrikkihaaste löytyy osoitteesta: www.elokuvaviikko.fi/haaste

Elokuvapolulla tapahtuu

Elokuvaviikolla katsotaan vuosittain verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera. Tänä vuonna alakoululaiset pääsevät katsomaan elokuvallista leikittelyä tulvivan Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä (Armand Lohikoski, 1954). Yläkoululaisille esitetään Käpy selän alla (Mikko Niskanen, 1966). Elokuvat ovat katsottavissa 1.-5.10.2018 kouluissa vapaasti ilman salasanoja verkon kautta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa. Oulussa elokuvista järjestetään myös koululaisnäytöksiä yhteistyössä Oulun elokuvakeskuksen kanssa.

Miksi elokuva kuuluu kouluun?

Elokuvien tekeminen koulussa tukee uutta perusasteen opetussuunnitelmaa ja sen laaja-alaisen osaamisen tavoitteita monipuolisesti. Liikkuvan kuvan integrointi eri oppiaineisiin korostaa kokeilevaa, tutkivaa ja toiminnallista työskentelyä, jossa hyödynnetään oppilaiden uteliaisuutta, mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä. Elokuvien tekeminen on aktiivista toimintaa. Keskiössä on oppilaan luova ajattelu havaintojen tekemisessä, tiedon välittämisessä ja oppimisessa. Elokuvaviikolla tavoitteena on tutustuttaa oppilaat elokuvaan taiteena, kulttuurina ja kielenä.

www.elokuvaviikko.fi

Lisätiedot:
Minea Taivalaho
koordinaattori, Valveen elokuvakoulu
puh: 0447037549
email: minea.taivalaho(a)ouka.fi

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

02.10.2018 Perhekino ja elokuvatrikkipaja Hiukkavaaratalolla la 13.10.

Perhekino muuttaa jälleen Hiukkavaaratalon koko perheen leffaolohuoneeksi, jossa voi katsella elokuvia rennosti tyynyjen päällä makoillen ja leffaeväitä syöden.

Perhekino-tapahtumassa esitetään lasten ja nuorten tekemiä elokuvia - elokuvat ovat syntyneet Valveen elokuvakoulun viikkoryhmissä ja kesäleireillä. Näytöksen lomassa elokuvakoulun opettajat kertovat elokuvan tekemisestä ja harrastamisesta ja johdattelevat elokuvien teemoihin. Mukaan voi ottaa omat leffaeväät sekä viltin tai tyynyn, jonka päällä istua.

Hiukkavaaratalolla järjestetään myös elokuvatrikkipaja kello 11-13!

Ennen elokuvia voi tulla haastaamaan itsensä ja oman luovuutensa elokuvatrikkien teon parissa. Videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voit kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Keksi oma elokuvatrikkisi, kuvaa se ja osallistu kilpailuun! Oivaltavimmat trikkielokuvat palkitaan ja esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla.

Perhekinossa esitettävät elokuvat soveltuvat yli 4-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin. Vapaa pääsy!
Järjestäjinä toimivat Valveen elokuvakoulu ja Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Tapahtuma on osa Lasten kulttuurikaupunki Oulu -ohjelmaa.

Perhekino – elokuvailoa koko perheelle!
La 13.10. klo 13–14
Elokuvatrikkipaja klo 11-13
Hiukkavaaratalo, Tahtimarssi 3
Suositus: yli 4-vuotiaille
Vapaa pääsy
https://www.facebook.com/events/551676618624477/