20.11.2017 Kreettan kammari -konsertit soivat jälleen Haukiputaalla ja Tuirassa - David Hackston ja Mikko Ikäheimo musisoivat ajasta, jossa elettiin hetkessä

Kreettan kammari: David Hackston kontratenori ja Mikko Ikäheimo teorbi, vihuela ja renessanssiluuttu
la 25.11. klo 18 Haukiputaan seurakuntakeskus, Kirkkotie 10, Haukipudas.
su 26.11. klo 15 Tuiran kirkko, Myllytie 5, Oulu
Ohjelmamaksu 10/7€

Syksyn toisessa Kreettan kammarissa hehkuvat maalliset ja hengelliset rakkauslaulut renessanssin ja barokin ajalta. Suomen kysytyimpiin kontratenoreihin kuuluva David Hackston saa seurakseen edustavan joukon vanhoja näppäilysoittimia. Mikko Ikäheimon käsissä soivat renessanssiluuttu, teorbi (matalaääninen luutun sukuinen soitin) sekä vihuela, (espanjalainen kitaransukuinen renessanssisoitin). Luvassa on 1500-1600 -luvun lemmenserenadeja, hengellisen rakkauden ylistystä ja joulun odotusta Brittein saarilta, Iberian niemimaalta ja Italiasta.

Ensimmäinen konsertti on lauantaina 25.11. klo 18 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa ja toinen sunnuntaina klo 15 Tuiran kirkossa.

Mikko Ikäheimon muusikonuraa luonnehtii laaja-alaisuus. Kitaristina hän on kysytty nykymusiikin kantaesittäjä, ja lisäksi hän on erikoistunut periodisoittimiin. Viime vuosina Mikko on jatkanut erikoistumistaan vanhaan musiikkiin Sibelius-Akatemiassa sekä Barcelonan Esmuc:ssa.

Brittiläissyntyinen David Hackston opiskeli barokkilaulua Metropolia-ammattikorkeakoulussa sekä Porton musiikkiakatemiassa Portugalissa. Hän on esiintynyt säännöllisesti barokkioopperaproduktioissa sekä pienempien yhtyeiden kuten English Vocal Consort of Helsingin ja Helsingin kamarikuoron produktioissa.

Konsertit toteuttaa yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry, Haukiputaan ja Tuiran seurakunnat sekä Valveen alueelliset kulttuuripalvelut.

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/events/143799749574054/

www.ovm.fi

17.11.2017 Nuori100-valokuvanäyttelyn avajaiset Hiukkavaaratalossa ma 20.11. klo 18

Nuori100-valokuvanäyttely esittelee muotokuvatyöpajojen satoa

Hiukkavaaratalo
Tahtimarssi 3, Oulu
20.11.2017 - 12.1.2018

Avajaiset ma 20.11. klo 18
Vapaa pääsy

“Onnistunut muotokuva menee pintaa syvemmälle, se kertoo jotain sellaista, mitä sanoin olisi mahdotonta tavoittaa.” Nuori100-valokuvanäyttely esittelee oululaisten nuorten muotokuvatyöpajojen satoa.

Oulun alueen nuorisotaloissa järjestettiin vuoden 2017 aikana lukuisia valokuvaustyöpajoja ammattivalokuvaaja Harri Tarvaisen johdolla. Muotokuvausteemaisten valokuvauskurssien aikana nuoret oppivat valokuvausta järjestelmäkameralla, sommittelun perussääntöjä sekä studiotyöskentelyä. Kameran edessä ja takana vietetyn ajan lomassa työpajoissa keskusteltiin mediasta ja medialukutaidosta mm. kuvankäsittelyesimerkkien ja mainosten analysoinnin muodossa.

"Itsetunto rakentuu sekä ulkoa, että sisältä tulevista palautteista, valokuvaus on mahtavasti näissä molemmissa rajapinnoissa. Kameran edessä ollessa henkilö näkee itsensä ulkopuolisin silmin, hyvä omakuva sitoo ihmisen osaksi muuta maailmaa. Kuvatessa ihminen on taas subjekti, tekijä, joka omilla luovilla ratkaisuilla pystyy luomaan kauneutta." kurssin vetäjä, valokuvaaja Harri Tarvainen kertoo. “Onnistunut muotokuva menee pintaa syvemmälle, se kertoo jotain sellaista, mitä sanoin olisi mahdotonta tavoittaa,” Tarvainen jatkaa.  Valokuvatessa oppiminen on nopeaa ja konkreettista, tavoitteena on ollut tarjota onnistumisen elämysten lisäksi myös työkaluja median hahmottamiseen. Sisällöntuotantoon ja viestintään liittyvistä taidoista on tulevaisuudessa hyötyä enenevissä määrin myös muilla kuin media-aloilla.

Nuori100 -valokuvaustyöpajat huipentuvat kiertävään valokuvanäyttelyyn, jonka avajaisia vietetään ma 20.11. klo 18 uudessa Hiukkavaaratalossa. Hiukkavaaratalon jälkeen näyttely lähtee kiertämään Oulun näyttelytiloja.

17.11.2017 Lumo-valofestivaali levittäytyy Oulun ydinkeskustan lisäksi myös Martinniemeen, Oulujoelle ja Oulunsaloon

Lumo-valofestivaalin tapahtumia toteutetaan myös Oulun ydinkeskustan ulkopuolella Martinniemessä, Oulujoella ja Oulunsalossa.

la 18.11. klo 16 Pölökkypäitten kylä ja poloku, Martinniemi, Haukipudas.
Jyrki Mäen toteuttama Pölökkypäiden poloku ja kylä Kurtinhaudan rantametsässä Martinniemessä. Avajaisissa kyläyhdistys keittää kahvit ja lämmittää mehut laavulla. Toteutus: Martinniemen kyläyhdistys, Maakinen Martinniemi, sekä Aura OK
Paikka: Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolku, Luotsiasemantie 83, Martinniemi
la 18.11. klo 16 Avajaiset Ukkolanrannassa
18.–27.11. Pölökkypäiden kylä ja poloku valaistu
https://www.facebook.com/events/584903258508330/

pe 24.11. klo 18 Lossi loistaa! Lapinkangas.
Pikkaralan lossi valaistaan telakalla Oulujoen Lapinkankaan puoleisella rannalla. Valaistus syttyy Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki kyläyhdistyksen tapahtumassa perjantaina 24.11. Koko perheen tapahtumassa on letun- ja makkaranpaistoa nuotiolla. Lossi on valaistuna itsenäisyyspäivään 6.12. asti.
Toteutus: Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki kyläyhdistys, Valveen alueelliset kulttuuripalvelut
Paikka: Lapinkankaantie, Oulu
Lossi valaistu 24.11. klo 18 alkaen 6.12. asti
https://www.facebook.com/events/1557817614272064/

25.-26.11. Entisajan joulumarkkinat, Oulunsalon kotiseutumuseo.
Entisajan joulumarkkinat on tunnelmallinen ja perinteikäs tapahtuma Oulunsalon kotiseutumuseon pihapiirissä.
Toteutus: Kotiseutuseura Oulunsalo Ry, Museo- ja tiedekeskus Luuppi ja Oulunsalon seurakunta
Paikka: Oulunsalon kotiseutumuseo, Jääsköntie 5, Oulunsalo
25.–26.11. la klo 10–16, su klo 11–16
https://www.facebook.com/entisajanjoulumarkkinat

Aluetapahtumissa on mukana Valveen alueelliset kulttuuripalvelut.