26.10.2009
Great Small Works (USA): Neljä näytelmää

BARENTSIN 7. KANSAINVÄLINEN NUKKETEATTERIFESTIVAALI

Great Small Works:

Short Entertaining History of Toy Theater. Näytelmän esittää teatterin laulamiseen erikoistunut professori, Dr. John Bell. Historiallisten mielikuvien ja lelusoittimista koostuvan orkesterin avulla Dr. Bell tutustuttaa yleisön Toy-teatterin alkuperään, tekniikoihin sekä nykyiseen tyyliin. Toy –theater on edullinen ja helposti lähestyttävä tyyli tee-se-itse tarinankerronnasta.  

A Walk In The City on saanut vaikutteita Italo Calvinon kirjoituksista. Näytelmän on suunnitellut ja ohjannut Great Small Worksin jäsen Roberto Rossi. UNIMA:n USA:n järjestö palkitsi näytelmän esimerkillisen erinomaiseksi näytelmäksi (UNIMA-USA Citation for Excellence) vuonna 2008.  Näytelmä heijastelee kaupungin luontoa ja sisältää yksityiskohtaisen pienois-lentokoneiston, tutkimusmatkoja ensimmäisten videoiden tekniikkaan ja livenä miksattavan ääniraidan.

Definitely Maybe perustuu Boris ja Arkady Strugatskyn novelliin. Näytelmä on toteutettu yhteistyöprojektina Advanced Visual Studies –keskuksen kanssa Massachusettin teknologian oppilaitoksessa.  

The Magic Box of New York City.

K13, kesto yht. 1,5 h.  Esitys on englanninkielinen/in English.

ma 26.10. klo 18, Valvenäyttämö.  Liput 10 € Valveen lippumyymälästä puoli tuntia ennen näytöstä

Great Small Works on voittoa tavoittelematon teatteri New Yorkista. Oulussa ja Rovaniemellä vierailee neljän näyttelijän ryhmä, joista yksi on kotoisin New Yorkista, kaksi Bostonista ja yksi Montrealista. Ryhmä on saanut kansainvälistä arvostusta Toy Theater -muodon kehittämisestä nukketeatteritaiteen osa-alueeksi. Ylläpitäen avantgardistisia ja populaariteatterin perinteitä teatteri tuottaa näytelmiä, joissa elävä elämä on esillä.