29.08.2018-31.08.2018
Pohjoinen oopperakomppania: PARI SUHTEETTOMUUTTA
Valvesali

PARI SUHTEETTOMUUTTA

Oulun juhlaviikot esittää Pohjoinen oopperakomppania -tuotannon

Donizettin koominen ooppera parisuhteen valta-asetelmista ja suhteettomuuksista

Gaetano Donizettin säveltämä ja Gustave Vaëzin kirjoittama koominen ooppera Deux hommes et une femme (Rita) vuodelta 1841 keskittyy parisuhteessa tapahtuvaan vallankäyttöön. Pohjoinen oopperakomppania esittää ranskankielisestä teoksesta uuden suomenkielisen version, joka pohtii pohjoisesta näkökulmasta lähisuhdeväkivaltaa sekä siihen liittyviä valta-asetelmia.

Hurmaava Kasperi on jättänyt konkurssikypsän hotellin entisen vaimonsa Ritan harteille ja karannut husky-yrittäjäksi Kanadaan. Rita on löytänyt uuden, turvallisen kumppanin: tuntureihin ihastuneen Pepen, mutta ei itse näe todellisuutta työnarkomanialtaan ja peloiltaan. Tilanne eskaloituu, kun Kasperi ilmaantuu hotellille vaatimaan osakepapereitaan voitto mielessään, ja hotellin omistuksesta aletaan käydä kisaa. Työpaikat ja lomat alkavat sulaa käsiin. Miten suhteettomille parisuhteille käy?

Sopraanolle, tenorille ja baritonille sekä orkesterille kirjoitettu teos esitetään pianosäesteisesti. Teoksen käännöstyössä on hyödynnetty Ensi- ja turvakotien liiton Tarinakengät-hankkeen tekstejä.

Aika: ke 29.8. klo 19.00 (ensi-ilta), to 30.8. ja pe 31.8. klo 19.00

Paikka: Valvesali

Kesto n. 70 min

 Liput: 20/18/15 € Valveen lippumyymälä, Oulu10-palvelupisteet sekä Ticketmaster.