21.05.2018-22.05.2018
Akseli Klonk: PEER GYNT
Valvenäyttämö

The PEER GYNT eli henkilö vuorilla
on rockhenkinen sovitus Ibsenin klassikkonäytelmästä. Edvart Griegin monisävyinen musiikki on vaihtunut suomirockin klassikkobändin elämänmakuiseen musiikkiin. Näytelmän tekstiä on suoraviivaistettu ja riisutun rikkaassa toteutuksessa käytetään monipuolisen yksinkertaisesti hyödyksi varjoteatterin sadunomaisia ratkaisuja. Kolmeen osaan jaettu oman itseyden etsimisklassikossa Peer Gyntin edesmennyt isä Jon Gynt on juonut kaikki rahansa ja hänen kuoltuaan perhe on jäänyt köyhyyteen.

NUORI Peer ei halua tulla isänsä kaltaiseksi ja unelmoi paremmasta elämästä. Peerillä on kuitenkin paheensa: rehvastelu ja ylimielisyys. Ylimielinen Peer ryöstää morsiamen hääpäivänä ja joutuu lainsuojattomaksi. Pakomatkallaan hän päätyy peikkojen linnaan.

KESKI-IKÄINEN Peer käy autiomaassa läpi itsensä elämänvaiheita ”lähikuvassa Peer Gynt” tyylisesti. Hän kertoo bisneksistään ja uusista urasuunnitelmista , mutta joutuu taas vaikeuksiin intohimonsa vuoksi

VANHA Peer huomaa, ettei ole enää entisensä vaan haluaa luopua kaikesta kokemastaan. Peer vaipuu epätoivoon. Eikö kukaan muista Peer Gynttiä? Onko Peer Gynt ollut olemassa? Eikö Peer Gynt ole ollut kenellekkään tärkeä?

Ohjaus Janne Kuustie
Rooleissa: Pete Miettunen, Antti Viitala ja Tommi Saha

Aika: ma 21.5. klo 13 ja klo 19 sekä ti 22.5. klo 10, klo 13 ja klo 19

Paikka: Valvenäyttämö

Kesto: n. 1 tunti 30 min

Ikäsuositus: 12–112-vuotiaat

Liput: 22/15/10 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi

 

www.akseliklonk.fi