14.08.2015-15.08.2015
Vapaus - Valtoja 2/3
ATT Ensemble

Vapaus on Mika Kiviniemen valtaa käsittelevän teossarjan toinen osa. Se on teatterin, Stand-upin ja vähän dokumentinkin ristisiitos, jonka pääosassa on ihmisen kaipuu valtaan ja vapauteen. Vapauden käsitettä pengotaan historian tapahtumia ja henkilöitä tutkailemalla ja pohdiskelemalla ilmiöiden syitä ja seurauksia.

Tärkeässä osassa ovat kertomukset ja kokemukset, joita esiintyjä on koonnut omasta elämästään, sekä haastattelemalla ihmisiä. Jotkut kertomukset ovat oikeasti tapahtuneita, toiset keksittyjä, jotkut siltä väliltä, mutta kaikki jollain tapaa todellisia.

Muodoltaan esitys on Stand Upia, johon väliin heitellään kourallisia esitystaidetta ja dokumentaarisia pätkiä. Välillä voidaan heilahtaa raskaisiinkin aiheisiin, mutta huumorin kukkaa ei päästetä lakastumaan. Tästä syystä esitys onkin määritelty Stand Up – tragikomediaksi.

Esityksen lopussa esiintyjä avaa keskustelun, johon yleisö voi osallistua, tai olla osallistumatta. Kenenkään ei ole pakko kuitenkaan sanoa yleisössä mitään, eikä tarvitse pelätä joutuvansa osalliseksi esitystä. Katsomoon voi siis tulla ihan huoletta vain katsomaan.

Esitys on Oulun Juhlaviikkojen 2015 ekstrojen ohjelmistoa.

Pe 14.8. klo 19
La 15.8. klo 19, Valvesali

Liput 15/10 € Valveen lippumyymälästä 08 5584 7575, ke - su klo 12 - 19) ke 5.8. alkaen.

Lue lisää