24.10.2013-26.10.2013
Teatteri Airopik: Lassie Viren palaa kotiin ja Päivi lorauttaa vähän kermaa
Kesäaika päättyy-teatterifestivaali

Vuosi on 1972 ja paikka on Pieksämäki. Lätsä-Pekkaa ihaileva kolmevuotias poika juoksee Hej -lippalakki päässä ja olympiahuumassa ympäriinsä. "Hiastus", huutaa poika kaaduttuaan."Onni Pelkele älä jätä", kuuluu samana vuonna saman pojan suusta. Samalla pojalla on myös mielikuvituskoira, joka on älykäs ja pitkäkarvainen sekä hyvä juoksija. Rahapulassa perhe myy koiran, mutta poikaan kiintynyt koira karkaa uudelta omistajaltaan useasti. Pojasta kasvaa mies, joka vihaa vihaa, vaikka itsekin vihaa monia asioita mm. Jim Henrixin kitaransoiton palvomista, Lasse Virenin kaatumisen symboliarvoa, lapsille lässyttämistä, maksalaatikkoa, eriarvoisuutta, Timo T.A. Mikkosen Joululevyä, äijämeininkiä...

Lassie Viren palaa kotiin on sarjakuvamaisen tylsästi etenevä hauska ja synkän valkea trilleri kotiinpaluusta tanssiaskelin, rytmikorvin ja nukkekäsin. Sekä avoin kertomus vihasta, vihassa elämisessä ja vihapuheista.

Lassie Viren palaa kotiin on Janne Kuustien viisiosaisen omaelämänkerta trilogian KOKO KUVASTO KOKO osa numero 2,5. Aikaisemmat osat ovat ollet: 1. Uri G, 1,5. Alla Poen, 2. Marja-Liisa H/K.

Käsikirjoitus: Janne Kuustie & Hilma Kuustie& Eric Knight
Ohjaus: Janne Kuustie
Näyttelijät: Lotta Virtanen, Ossi Ilano ja Sini-Sisko Kalajoki
Nuket ja Lavastus: Timo Nyyssönen

K13, kesto 1h15 min

To 24.10. klo 20
Pe 25.10. klo 20.30
La 26.10. klo 17, Valvesali 1 (1.krs)

Liput 13/8 e Valveen lippumyymälästä

Festivaalin sivuille