13.03.2012-14.03.2012
Päällystakki
Nuu-teatteri

Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen kirjoittama Päällystakki pohjautuu vapaasti Nikolai Gogolin samannimiseen novelliin. Näytelmän alaotsikko on ”Komedia työelämän huononemisesta.”

Päähenkilö Akaki Akakijevitš on hiljainen ja uuttera pankkivirkailija, jonka elämää ja uraa saamme seurata halki suomalaisen työelämän murrosvuosikymmenten. IT-buumit, talouskasvut ja lamat kaikkine vaikutuksineen ja sivuvaikutuksineen myllertävät kehityksen kyydissä pyristelevän Akakin maailmaa. Kaaoksen keskellä vaatimaton sankarimme uneksii samoista asioista kuin me kaikki: rakkaudesta ja onnellisuudesta. Akaki päättää, että tie onneen on uusi, uljas päällystakki.

Päällystakki on hulvaton ja vauhdikas satiiri työelämän kiireistä ja paineista, mutta ennen kaikkea näytelmä on koskettava tragikomedia yksinäisyydestä, ulkopuolisuudesta ja erilaisuudesta. Loppujen lopuksi me unohdamme ne asiat, jotka todella merkitsevät. Niistä seikoista Akaki ja Päällystakki haluavat meitä muistuttaa.

Esityksen kesto n. 2 tuntia, väliaika.

Ti 13.3. ja ke 14.3. klo 19.00, Valvesali

Liput 10/7 € (alle 16-vuotiaat, opiskelijat ja eläkeläiset) Valveen lippumyymälästä, avoinna ke - su klo 12 - 19 sekä ennen tiistain näytöstä klo 17.30 - 19.00.

Nuu-teatterin sivuille