13.10.2018-11.11.2018
Vuoden Kuvat: Kuvajournalismi 2017-kilpailu
Pohjoinen valokuvakeskus

Perinteikkäässä Kuvajournalismi -kilpailussa palkitaan edellisen vuoden parhaat suomalaiset kuvat ja videot useassa sarjassa.

Kuvajournalismi -kilpailu tarjoaa vuosittain erinomaisen tilaisuuden käydä keskustelua kuvajournalismin tilasta Suomessa. Palkitut kuvat edustavat suomalaisen kuvajournalismin huippua ja kilpailuun lähetetty materiaali on läpileikkaus vuoden kuvasadosta. Voittajakuvat ovat osoitus ammattimaisen kuvajournalismin tarpeesta saturoituneessa mediassa.

Kilpailu oli vuonna 2017 aiempien vuosien tapaan Suomen kuvajournalistit ry:n jäsenille suunnattu kutsukilpailu, lukuun ottamatta Patricia Seppälän säätiön palkitsemaa Uusi kuvajournalisti 2017 -sarjaa, johon myös yhdistyksen ulkopuolisilla henkilöillä oli mahdollisuus osallistua. Kilpailuun osallistui vuonna 2017  90 valokuvaajaa 1900 kuvalla.

Näyttelyssä esitellään kilpailun voittajakuvat ja –videot sekä poimintoja kilpailusta. Nyt Pohjoisessa valokuvakeskuksessa esillä oleva näyttely nähtiin keväällä 2018 myös Helsingin kaupungintalon Virka galleriassa.

Lue lisää.