16.09.2010
Aerowaves- ilta
Tanssia tyrkyllä- festivaali

Espanja. LA MACANA –tanssiryhmä: VEN –duetto
La Macana on Caterina Varelan ja Alexis Fernándezin vuonna 2009 perustama tanssiryhmä, jonka parisuhteen syvyyksiin sukeltava duetto VEN on ihastuttanut katsojia ja kriitikoita virtaavalla liikkeellään ja virheettömällä tekniikallaan.

Italia. Silvia Gribaud:  A corpo libero –soolo
Silvia Gribaudi voitti A corpo libero -teoksellaan Venetsia GD’A -palkinnon vuonna 2009. Esitys on riemastuttavan ironinen tutkimusmatka naisen suhteesta kehoonsa ja vallitseviin kauneusihanteisiin.


Saksa. POGOensemble: Ja Ja der Jodok
POGOensemble on Dilan Ercenkin, Denise Temmen ja Tesse Temmen vuonna 2001 perustama ryhmä. Kakki kolme ovat valmistuneet Kölnin urheiluyliopistosta, eikä heillä ole varsinaista nykytanssikoulutusta. Yhdessä he ovat luoneet oman liikekielen, joka on julkean villiä ja raa’an fyysistä. Ja Ja der Jodok -teoksen teema kumpuaa Peter Bichselin Jodok lässt grüßen -lastenlorusta, jossa keskeistä on havainto ystävyyssuhteiden monimutkaisuudesta.

Aerowaves on noin 30 Euroopan maan yhteistyöverkosto, joka valitsee vuosittain avoimesta katselmuksesta lupaavimmat teokset ja pyrkii edistämään näiden nousevien koreografien esiintymismahdollisuuksia ympäri Eurooppaa. Tarkoituksena on luoda pysyvä konsepti, joka vuosittain tuo vähintään yhden esitysiltakokonaisuuden Suomeen. Aerowaves -esitysilta kehittää kotimaisen kiertueverkoston käytäntöjä, jotka jatkossa edesauttavat niin kotimaisten kuin kansainvälisten nykytanssiesitysten kiertoa Suomessa.

To 16.9. klo 20, Valvesali

Liput 12 / 10 € Valveen lippumyymälästä

Kalevan kestotilaajaetu:  lippu 5 €, max. 2 lippua/kestotilaaja

Festivaalin sivuille