02.02.2019-03.02.2019
Tanssiteatteri Tsuumi: DUETTOJEN ILTA
Valvesali

Tanssiteatteri Tsuumi: Duettojen ilta

20-vuotisjuhliaan viettävä Tanssiteatteri Tsuumi saapuu helmikuun 2.-3. päivä esitysvierailulle Kulttuuritalo Valveelle. Vahvasti Oulun tanssinopettajakoulutuksen vaikutuspiiristä ammattitanssiteatteriksi Helsinkiin ponnistanut ryhmä tarjoilee kahden dueton yhteisilloissa huumoria, haikeutta ja väkevää tanssiteatteria. Duettojen iltojen ohjelmassa ovat omilla kiehtovilla tavoillaan parisuhdetta ja ihmisyyttä käsittelevät teokset Vintti sekä Mies ja Nainen. – Demonstraatioita perusasioista. 

 

Vintti suuntaa katseensa aikaan ja parisuhteeseen. Se tarkastelee parisuhteen kestoa, yhteisen ajan pysähtymistä ja tässä olemisen vaikeutta. Kauniissa ja visuaalisessa tanssiteatteriteoksessa nähdään dramatiikkaa, intohimoa sekä ripaus huumoria. Koreografia on Matti Paloniemen käsialaa ja visuaalisesta suunnittelusta sekä äänisuunnittelusta vastaa Janne Teivainen. Esiintyjinä teoksessa ovat Salla Korja-Paloniemi ja Samuli Nordberg. 

 

Mies ja Nainen. – Demonstraatioita perusasioista on äänellis-liikkeellinen ilmaisukuvaelma kahdesta ihmisestä, kosketuksen ihanuudesta, vimmaisesta pyrkimyksestä ymmärtää toista ja epätoivoisesta tarpeesta rakentaa jotain yhteistä, jotain johon kumpikin voisi nojata. Teoksen koreografeina ja esiintyjinä toimivat Reetta-Kaisa Iles ja Tuomas Juntunen. Visualisteina toimivat pukusuunnittelija Jaana Kurttila sekä valosuunnittelija Janne Teivainen. Yhdessä Ilesin ja Juntusen kanssa esitystä on työstänyt fyysiseen teatteriin erikoistunut näyttelijä Johanna Jauhiainen. Valvesalissa nähdään päivitetty versio vuonna 2014 ensi-iltansa saaneesta teoksesta. 

Mies ja Nainen. -esityksessä on kohtia, jotka eivät sovi lapsille.

 

Vierailun tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi

Yhteistyössä: JoJo – Oulun Tanssin Keskus

 

Aika: la 2.2. klo 19.00 ja su 3.2. klo 16.00

Paikka: Valvesali

Kesto: Illan kokonaiskesto noin 1 h 45 min, sisältää väliajan

Ikäsuositus: 12+

Liput: 22 / 18 / 12 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi

 

Esityksiin käy Kaikukortti. Paikkoja rajoitetusti.