16.02.2019
Susanna Leinonen Company: NASTY
Valvesali

Viime syksyn puhutuin tanssiteos saapuu nyt Ouluun! Susanna Leinosen viime syyskuussa ensi-iltansa saanut Nasty nousi ilmiöksi Helsingissä – nyt on muun Suomen vuoro.

Nasty on pysäyttävän ajankohtainen teos kehoon kohdistuvista odotuksista, hyökkäyksistä ja rajoituksista. Teos tuo katsojan eteen kaunistelemattoman tulkinnan todellisuudesta, jossa pahuus pesii niin yhteiskunnan rakenteissa kuin meissä itsessämme. Puramme kohtaamaamme epäoikeudenmukaisuutta ja armottomuutta toisiimme, laittaen pahan kiertämään. Nasty paljastaa naisen ruumiin kovan ja kylmän maailman ristivedossa.

Susanna Leinonen Companyn teokset tunnetaan äärimmäisen taidokkaasta, vaativasta liikkeestä. Tällä kertaa Leinonen on tanssijoineen tutkinut paitsi ihmisruumiin rajallisuutta, myös katseen kohteena olemista ja naiskehoon kohdistettuja usein koviakin odotuksia. Leinosen koreografia ei mässäile ruumiillisuudella ja väkivallalla vaan paljastaa toisiimme ja itseemme kohdistuvan arkipäivän julmuuden. Kovat sanat ottavat paikkansa piirtyen tilan pintoihin ja tanssijoiden iholle pysäyttämättömänä informaation ja mielipiteiden virtana.

”Nasty kaivertaa kompleksisuudellaan ja syvillä tunteillaan pelon ilmapiiriin aivan omanlaistaan vapautta, jonka vastaanottaminen vaatii myös katsojalta uskallusta kohdata omia tuntemattomia puoliaan.” -HS

”Nasty on raju, vahva ja kuvia kumartelematon” -Demokraatti

” Nasty ei ole kiltti tai mukava esitys, kuten ei ole sen kuvaama todellisuuskaan. Se on erittäin vaikuttava ja ajatuksia herättävä teos tuodessaan intensiivisesti esiin äärimmäisen ajankohtaisia asioita.” -TS

Koreografia: Susanna Leinonen
Musiikki: Arvo Pärt, Mac Richter, Jóhann Jóhannsson, Hildur Guðnadóttir & Robert Aiki Aubrey; Teemu Korpipää
Äänisuunnittelu: Teemu Korpipää
Valosuunnittelu: Harri Peltonen
Videot: Ville Seppänen
Pukusuunnittelu, naamiot ja peruukit: Sari Nuttunen
Tanssijat: Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila ja Erika VIlander
Tuotanto Susanna Leinonen Company

Esitys sisältää kovaa ääntä, vilkkuvia valoja ja voimakkaita kohtauksia. Esitystä ei suositella lapsille.

Aika: la 16.2. klo 15 ja klo 19

Paikka: Valvesali

Kesto: n. 1 h

Liput: 32/28/16 Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi

Esityksessä käy Kaikukortti. Paikkoja rajoitetusti.