28.05.2016-29.05.2016
Sari Palmgren – The Earth Song
JoJo - Oulun Tanssin keskus

JoJon kevätkausi päättyy punk-asenteella The Earth Song -teokseen, joka käsittelee ihmisen ympäristösuhdetta. The Earth Song on koreografi Sari Palmgrenin vuonna 2013 Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmistoon luoma karnevalistinen ryhmäteos kulutusyhteiskunnan, ihmisen käyttäytymisen ja ympäristönmuutoksen yhtymäkohdista. Teos on syntynyt dokumentaarisista lähtökohdista yhteistyössä ympäristö- ja kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa, mutta pureutuu aiheeseen yksilön näkökulmasta. Teoksen kantavat kysymykset ovat: Miten arjen valintamme syntyvät ja miten voimme niitä muuttaa?

The Earth Song rakentuu lauluista, joita varten on haastateltu asiantuntijoita ja tutkijoita mm. Suomen Ympäristökeskuksesta ja Aalto-yliopistosta. Polttavaa teemaa on tarkasteltu myös Palmgrenin vetämissä yleisötyöryhmissä ja teoksen laulut ovat saaneet lopullisen muotonsa monitaiteisen työryhmän tiiviissä yhteistyössä.

Esityksen toteutuksessa on pyritty huomioimaan ympäristö ja kestävän kehityksen periaatteet. Esimerkiksi Karoliina Koiso-Kanttilan suunnittelema puvustus tehdään kierrätysmateriaaleja hyödyntäen sosiaali- ja terveysministeriön Uusix-verstaassa.

Esitykset Valvesalissa
La 28.5 klo 19
Su 29.5. klo 16

Liput: 12€ normaalihinta / 10€ opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5€ JoJon jäsenhinta
Liput Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä (p. 08 5584 7575, avoinna ke-su klo 12-19)