19.02.2016-27.02.2016
Raekallio Corp.: Esitys - A Performance
JoJo - Oulun Tanssin keskus

Esitys – A Performance, nyrjäyttää esiintyjien ja katsojien suhteen sekä törmäyttää nykytanssiesityksen ja kokeellisen esitystaiteen kyseenalaistaen esitystilanteen valta-asetelmia. Kuka lopulta katsoo ketä ja kenellä on esitystilanteessa valta?

Teos jatkaa Valtteri Raekallion kiitettyä yhteistyötä runoilija Eino Santasen kanssa ja pohjaa Santasen seuraavaan runokokoelmaan Yleisö. Raekallion ja Santasen edellinen yhteistyö Edustaja (2014) sai ylistävän vastaanoton ja esitettiin loppuunmyytynä 26 kertaa. Edustaja valittiin myös YLE:n ja Helsingin Sanomien kulttuuritoimitusten vuoden kiinnostavimpien teosten joukkoon.

Esitys – A Performance -teoksessa kaksi eri esityskonventioiden ympärillä toimivaa ja eri keinoin rakennettua esitystä toteutuvat samanaikaisesti samalla näyttämöllä. Mirva Mäkisen ja Eero Vesterisen taidokas ja intiimi duetto piirtää liikelähtöisesti esiin muuttuvan parisuhteen dynamiikkaa. Samalla Raekallion alati itseään uudelleenmäärittelevä performatiivinen soolo nojaa vahvasti Santasen tekstiin ja kysyy suoraan yleisöltä: Mitä he näkevät, kun he katsovat tanssia? Eri esitysten representaatiot tapahtuvat samanaikaisesti näyttämöllä ja vuotavat toisiinsa.

Mitkä ovat tanssin rajat tai mahdollisuudet näyttämöllä ja yleisösuhteessa? Kuinka monta erilaista ”sopimusta esitystilanteesta” voi olla samanaikaisesti voimassa? Mikäli esitys katsoo yleisöä, kenellä on esitystilanteessa valta? Voiko retoriikan ja motoriikan välistä kuilua ylittää? Voiko tuota kuilua esityksellistää?

Taiteellinen suunnittelu ja toteutus Valtteri Raekallio
Esiintyjät Mirva Mäkinen, Eero Vesterinen ja Valtteri Raekallio
Runot Eino Santanen
Tuotanto JoJo – Oulun Tanssin Keskus & Pohjoinen liike ry / Raekallio Corp.
Kesto noin 60 min.
Esitys ei sovellu lapsille

Esitykset Valvesalissa
Pe 19.2. klo 19.00
La 20.2. klo 19.00, esityksen jälkeen yleisökeskustelu
To 25.2. klo 19.00, esityksen jälkeen yleisökeskustelu
Pe 26.2. klo 19.00, esityksen jälkeen yleisökeskustelu
La 27.2. klo 19.00

Liput: 12€ normaalihinta / 10€ opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5€ JoJon jäsenhinta
Liput Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä
Hallituskatu 7, p. 08 5584 7575
Avoinna ke-su klo 12-19