27.11.2015-28.11.2015
Anu Sistonen: Optike
JoJo - Oulun Tanssin keskus

Vuoden 2015 ohjelmiston päättää luxemburgissa asuvan Anu Sistosen residenssi. Pitkän uransa aikana Sistonen on tanssinut solistisia- ja päärooleja mm. Suomen Kansallisbaletissa, Stuttgartin baletissa, Cullberg baletissa ja Tero Saarinen Companyssa. Hän on työskennellyt maailman johtavien koreografien, kuten Mats Ekin, Jiri Kylianin, John Neumeierin ja Ohad Naharinin kanssa.

OPTIKE
Tanssia valon, varjon, kehon ja mielen rajoilla

OPTIKE on koreografi Anu Sistosen tutkimusmatka hänen fyysisen ja taiteellisen liikekielensä suhteesta valoon. Yhdessä valosuunnittelija Brice Durandin kanssa Sistonen tuo esiin tapoja tulkita hienosyistä liikekieltä valoksi ja visuaalisuudeksi rajojen, tilallisten rajoitteiden ja kontrastien konseptien kautta.

Tanssijat koettelevat rajojaan eri tavoilla: He tutkivat rajojen työntämisen fyysisiä muotoja ja monia eri liikelaadullisia rajoitteita. Kuinka pienesti he voivat liikkua? Kuinka pehmeästi? Kuinka pitkälle he voivat viedä itsensä yhden liikkeen kautta? Tämä fyysinen ponnistus tuo esille aiheen psykologisen puolen. Koska me olemme kaikki yksilöitä, meidän kykymme ja tapamme käsitellä rajoituksiamme ja tunteitamme ovat hyvin erilaisia. OPTIKE on fyysinen matka sisimpään.

Koreografia: Anu Sistonen
Valosuunnittelu: Brice Durand
Musiikki/Äänisuunnittelu: John Adams, Brice Durand
Puvut: Anu Sistonen
Tanssijat: Jill Crovisier, Heli Pippingsköld, Nadja Pärssinen
Kesto: 35 minuuttia + yleisökeskustelu noin 20 min.

Esitykset Valvesalissa
Pe 27.11. klo 19.00, esityksen jälkeen yleisökeskustelu
La 28.11. klo 19.00, esityksen jälkeen yleisökeskustelu

Liput 10/8€ Valveen lippumyymälästä (ke - su klo 12 - 19)