15.11.2014
Compañia Kaari & Roni Martin: Punainen nainen & Korppi ja kello

Compañia Kaari & Roni Martinin Punainen nainen täydentää Kaari Martinin tanssiman, Roni Martinin runoihin ja musiikkiin pohjautuvan trilogian, jonka muut osa ovat Korppi ja kello ja Kaksi unta yhdessä.

Punainen nainen on sielunmessu, jossa elämän rajallisuus on yhtäaikaa lamaannuttava ja absurdi voima.  Vahvan omakohtaisessa teoksessa Martinit poimivat käyttöönsä flamencon rytmiikan ja muotokielen höystäen sitä omilla näkemyksillään sekä valjastavat käyttöönsä modernin musiikin ja nykytaiteen rajattomuuden.

Martinien lisäksi lavalla nähdään ryhmän pitkäaikainen luottotaiteilija. mm. elokuvasävellyksistään tunnettu viulisti Sanna Salmenkallio.

Kaari Martinin soolo Korppi ja kello jatkaa Kaari ja Roni Martinin surrealististen teosten sarjaa.  Teos on kunnianosoitus 30-luvun flamencon avantgardisteille ja pohjautuu Roni Martinin vuonna 2010 ilmestyneen soololevyn samannimiseen kappaleeseen.  Teos palkittiin Madridin Certamen de Coreografia de Danza Española y Flamencossa joulukuussa 2012 parhaasta soolokoreografiasta, musiikista ja puvustuksesta, kun kilpailun historiassa myönnettiin ykköspalkintoja ensimmäistä kertaa ulkomaiselle ryhmälle.

Vierailun toteuttavat Compañia Kaari & Roni Martin ja Kulttuuritalo Valve.
Yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskus.

La 15.11. klo 19.00, Valvesali 

Esitys on loppuunmyyty

Liput 22/17 € Valveen lippumyymälästä (08 5584 7575, avoinna ke - su klo 12 - 19)

Lue lisää