01.02.2018
KIERTELEMÄTTÄ-yleisöopastus gallerioissa

Tutustu näyttelyihin ja kuule tarinoita teosten takaa!

KIERTELEMÄTTÄ on opastettu näyttelykierros kulttuuritalo Valveen gallerioissa aina jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 17. Ohjelma vaihtuu kuukausittain.

Helmikuun yleisöopastus on to 1.2.2018 klo 17, lähtö Valveen aulasta 
Helmikuun yleisöopastuksella tutustutaan valokuvataiteilija Jaakko Heikkilän Veden kätkemiä huoneita -näyttelyyn. Valvegalleriassa, Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa sekä Valveen kahvilassa esillä oleva näyttely vie katsojan matkalle venetsialaiseen aristokratiaan, satoja vuosia vanhaan eurooppalaiseen rikkauteen.  Jaakko Heikkilä on päässyt kurkistamaan maailmaan, joka on suljettu Venetsian miljoonilta turisteilta. Hän on kuvannut kaupungin yksityispalatseja ja niiden asukkaita -  aatelia, joka hallitsi Venetsian tasavaltaa vuosisatojen ajan. Veden kätkemiä huoneita -näyttely on aiemmin ollut esillä Helsingissä Kansallismuseossa 2016 ja 2017 Rovaniemellä Korundissa. Näyttelyn on tuottanut Kansallismuseo.

Lisäksi kierroksella tavataan taiteilija Perttu Kemppainen näyttelyssään  Sarjakuvagalleria!ssa. Kierros kulkee myös Jaana Kankaan ja Jaana Tuomiston Lumen alla -näyttelyyn Galleria 5:een, Heidi Toivaisen näyttelyyn ARTtilaan ja Eeva Riihelän Connecting People -näyttelyyn Kuukauden Kuvat -tilaan.

Tervetuloa, vapaa pääsy!